Metrou Drumul Taberei. Astăzi se stabilește data inaugurării Magistralei 5

După nouă ani de zile de lucrări, amânări sau suspendări, cetățenii din cartierul bucureștean Drumul Taberei vor afla, vineri 11 septembrie 2020, data exactă când va fi inaugurată Magistrala 5 de metrou care face legătura între vestul Capitalei și centrul Bucureștiului.

Update 2: „Astăzi s-au semnat cele două procese-verbale de către comisiile de specialitate, și anume, cel de recepție la terminarea lucrărilor și cel de punere în funcțiune (PIF) a acestui obiectiv. După îndeplinirea tuturor procedurilor administrative, care au mai rămas de efectuat de către beneficiar, urmează să stabilim momentul la care metroul poate fi dat în exploatare cu călători”, a declarat ministrul Transporturilor Lucian Bode.

„Suntem acum în situația în care pot să afirm cu certitudine că în curând bucureștenii pot să folosească cel mai așteptat mijloc de transport din această zonă, și anume, metroul din drumul Taberei. A fost o muncă titanică, începută din prima zi a mandatului meu de ministru, pentru a putea să le ofer bucureștenilor, din zona Drumul Taberei și nu numai, ceea ce așteptau de atâția ani. Mulțumesc tuturor acelora care au făcut posibil să ajungem astăzi la acest deznodământ extrem de fericit pentru bucureșteni”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Update: Ludovic Orban a anunțat, vineri, că Magistrala 5 de metrou va fi deschisă după semnarea procesului verbal de recepţie, care depinde de câteva obiecţii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

„Metroul Drumul Taberei se va deschide după semnarea procesului verbal de recepţie. Iar semnarea procesului verbal de recepţie, în momentul de faţă, mai depinde de doar câteva obiecţii din partea ISU pe care le-am discutat şi cu domnul ministru şi cu conducerea Metrorex, pentru care se lucrează. Rezolvarea acestor obiecţii se va face într-un timp relativ scurt, de ordinul zilelor, nu de ordinul săptămânilor sau lunilor, aşa cum am văzut în tot felul de speculaţii pe această temă”, a declarat premierul Orban.

Știre inițială

Potrivit oficialilor și specialiștilor, Magistrala 5 de metrou ar urma să fie deschisă pentru călători cel mai târziu săptămâna viitoare. Magistrală 5 de metrou leagă Drumul Taberei, adică zona de sud-vest, de centrul Capitalei. Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiței, are aproape 7 kilometri lungime, 10 stații și un depou. Valoarea integrală a proiectului este de 3,4 miliarde de lei.

În data de 22 iunie a acestui an a fost anunțată ultima amânare a inaugurării liniei de metrou. Au fost nevoie de 9 ani de lucrări și de 16 miniștri ai Transporturilor pentru finalizarea primei magistrale de metrou post Revoluție.

Sursa foto: adevarul