METROUL DIN DRUMUL TABEREI primeste 409,5 milioane de euro de la Comisia Europeana

Comisia Europeana (CE) a aprobat, joi, o investitie de 409,5 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) pentru TRONSONUL EROILOR – DRUMUL TABEREI din MAGISTRALA 5 DE METROU, potrivit unui comunicat de presa al institutiei.

“Acest proiect este un exemplu bun al modului in care fondurile regionale europene pot ajuta la Romania sa revina la creştere economica. El va contribui la imbunatatirea mobilitatii pentru cetatenii noştri, asigurandu-le conditii sigure de calatorie şi prietenoase cu mediul, şi va face Bucureştiul şi mai atractiv pentru investitori”, a declarat Johannes Hahn, comisarul european pentru Politici Regionale, care a aprobat, din partea CE, acordarea investitiei din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

CE precizeaza in comunicat ca principalii beneficiari ai proiectului extinderii MAGISTRALEI 5 DE METROU sunt cei 335.000 de locuitori din cartierul Drumul Taberei.

“Se estimeaza crearea a 3.000 de locuri de munca in timpul lucrarilor şi 246 dupa finalizarea proiectului”, se mai arata in comunicat.

Investitia va fi facuta prin POS Transport, in cadrul axei prioritate 2 “Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport”. FEDR va finanta 409,5 milioane de euro din totalul de 481,7 milioane de euro.

Citeste si: METROREX: Tronsonul de METROU Eroilor – Drumul Taberei va fi FINALIZAT la jumatatea lui 2016

Intrucat valoarea totala a proiectului (inclusiv TVA) este mai mare de 50 de milioane de euro, aprobarea investitiei se face de catre Comisia Europeana, in timp ce proiectele mai mici sunt aprobate la nivel national sau regional, se arata in comunicatul CE.

Finantarea se va face in cadrul exercitiului financiar 2007-2013, in care Romania are alocate fonduri de coeziune in valoare de 20 de miliarde de euro. Pentru 2014-2020, Romania are alocate 22,9 miliarde de euro.

Citeste si: Prima “cartita” a ajuns in statia de metrou de la Drumul Taberei 34

TRONSONUL EROILOR – DRUMUL TABEREI din MAGISTRALA 5 DE METROU va fi finalizat in al doilea semestru din 2016, iar intregul proiect are ca termen de finalizare 2020, finantarea fiind asigurata din fonduri europene şi de la stat.

Sursa foto: realitatea.net