MEXIC: Cel putin TREI MORTI si 40 de raniti in urma unui cutremur de 6.9 grade

CUTREMUR puternic in Mexic - Date USGS

Cel putin trei persoane, printre care si un bebelus, si-au PIERDUT VIATA, iar circa 40 au fost ranite luni la frontiera dintre Mexic si Guatemala din cauza unui SEISM cu magnitudinea de 6,9 grade ce a lovit regiunea, relateaza AFP, citand autoritatile celor doua tari.

In statul Chiapas, din sudul Mexicului, unde a fost localizat epicentrul CUTREMURULUI, au fost inregistrati “doi MORTI, un barbat 74 de ani si un altul de 51 de ani, precum si patru persoane ranite usor”, a declarat pentru agentia franceza de presa Jose Manuel Aragon, purtator de cuvant al serviciului de protectie civila local.

Citeste si: CUTREMUR DE 7,1 GRADE, INREGISTRAT IN SUDUL MEXICULUI

Intr-o conferinta de presa, presedintele guatemalez Otto Perez a anuntat MOARTEA unui nou-nascut si faptul ca 35 de persoane au fost ranite, dintre care doua se aflau in stare grava. “Pentru moment, singurul DECES (din Guatemala) este cel al unui nou-nascut care A MURIT la spitalul din San Marcos (vest), dupa prabusirea unui tavan fals”, a precizat seful de stat.

In context, autoritatile insarcinate cu protectia civila din Guatemala au decretat alerta portocalie (penultima inainte de alerta rosie) in urma SEISMULUI care a distrus 20 de locuinte si a afectat in diferite grade aproximativ 5.000 de persoane, potrivit primelor rapoarte oficiale. CUTREMURUL s-a produs la ora 11:24 GMT, la 47 de kilometri sud de Tapachula, in statul mexican Chiapas (sud), la o adancime de 92 de kilometri, conform Serviciului Seismologic National (SSN).

CUTREMUR CU MAGNITUDINE DE 5.7 GRADE IN NORD-ESTUL JAPONIEI

Sursa foto: ziar.com