MEXIC: Un CUTREMUR DEVASTATOR cu MAGNITUDINEA de 7,1 a lovit statul PUEBLA! 248 DE MORTI! VIDEO

Cutremurul cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter a avut loc, marti seara, in apropiere de statul federal Puebla, la o adancime de 51 de km, la aproximativ 123 de kilometri sud-est de Ciudad de Mexico, relateaza Reuters si AFP. 

UPDATE 2: Autoritatile au anuntat ca 248 de persoane au murit in urma seismului, intre care 21 de copii care au decedat dupa ce scoala in care se aflau s-a prabusit peste ei, conform Al Jazeera.

Chiar daca bilantul este deja ridicat, autoritatile au spus ca se asteapta ca numarul mortilor sa creasca in orele urmatoare. Drintre sutele de morti, 117 persoane sunt din Mexico City, 55 din statul Morelos, 39 din Puebla, 12 din statul Mexico si trei din Guerrero. Martorii au povestit presei momentele ingrozitoare prin care au trecut.

Seismul de marti seara a avut loc cand foarte multi oameni participau la o simulare de seism, la exact 32 de ani dupa ce un altul a ucis mii de oameni in Ciudad de Mexico, in 1985. Sirenele de avertizare au sunat, insa, oamenii au crezut ca este vorba numai de o simulare si nu s-au pus la adapost.

UPDATE 1: Presa locala informeaza ca 47 de oameni au murit in puternicul cutremur de azi. Guvernatorul Graco Ramirez a scris pe contul lui Twitter ca in statul Morelos cel putin 42 de persoane au murit. La randul sau, guvernatorul Alfredo del Mazo a adaugat ca exista 5 morti in statul Mexico.

Cutremurul de marti a avut o magnitudine de 7,1 grade pe scara Richter si s-a produs la exact 32 de ani dupa seismul de 8 grade din 19 septembrie 1985, scrie agentia Reuters. Atunci, numarul mortilor a fost estimat intre cateva mii si cateva zeci de mii, fiind de departe cel mai devastator din istoria tarii.

Primarul orasului Ciudad de Mexico a anuntat ca cel putin 20 de cladiri s-au prabusit in capitala tarii, iar oamenii au iesit panicati pe strazi.

STIRE INITIALA

Cel putin 42 de persoane au murit in urma cutremurului, informeaza jurnalistii de la The Guardian. Miticul stadion Azteca din Mexic a fost afectat de cutremurul de 7,1 grade, meciul dintre Club America si Cruz Azul fiind amanat, potrivit News.ro. In cartierul Roma, afectat grav de cutremurul din 1985, s-au desprins tencuieli si caramizi de pe fatadele unor cladiri si au cazut in strada.

Aeroportul din Capitala si-a anulat toate zborurile, potrivit AFP. Intreaga populatie este cu gandul la cutremurul devastator din 1985 cand au murit peste 10 mii de persoane.

Sursa foto: BBC