Mexic. Zeci de români sunt blocați pe un aeroport după ce autoritățile le-au confiscat telefoanele și actele

Zeci de turiști români sunt blocați, din data de 30 ianuarie, pe aeroportul din orașul Cancun din Mexic, după ce autoritățile locale le-au confiscat telefoanele și actele, informează postul Digi 24. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a demarat o anchetă și dezvăluie faptul că autoritățile din Mexic invocă, pentru interzicerea accesului, motive de securitate.

„Uite, am ajuns în Cancun cu o cursă Lufthansa, 85 de români, am fost întâmpinați de oamenii de securitate, care ne-au îndreptat spre o poartă, s-au uitat puțin spre ele, ne-au cerut telefoanele mobile să le predăm, ne-au băgat în două camere toți înghesuiți, COVID nu mai conta”, spune un bărbat.

„Ne-au spus că asta este procedura, să ne oprească pașapoartele și telefoanele până când se lămuresc treburile, să ne verifice CIA și FBI, să vadă dacă putem intra în Mexic. După două ore ne-au verificat aceste două agenții și nu am fost potriviți niciunul pentru Mexic”, explică o femeie.

„Ne-au spus că toți pasagerii din România vor fi deportați de urgență cu următoarele zboruri către România”, completează un alt turist.

Mărturiile de mai sus aparțin unui număr de trei turiști români blocați pe aeroportul din Cancun. Aceștia au reușit să înșele vigilența autorităților locale și să ascundă o tabletă, ulterior trimițând o înregistrare jurnaliștilor de la Digi 24.

Sursa foto: captura video