Mezeluri expirate in supermarket-uri. ANPC a dat amenzi

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a inceput un amplu control in toate supermarketurile din tara. Inspectorii au dat mai multe amenzi si verifica, in special, produse din carne ce ar putea fi expirate.

Controalele inspectorilor ANPC au vizat unele sortimente de salam feliat, capete de salam, precum si felii de sunca ambalate. Potrivit unui comunicat al institutiei dat publicitatii joi si citat de ziare.com, aceste produse erau importate din tarile Uniunii Europene, dar erau feliate, etichetate si reambalate de un intermediar roman, din Brasov, care extindea perioada de valabilitate.

Citeste si: In ce autobuze, troleibuze si tramvaie se fura cel mai mult in Capitala. Afla cum te poti proteja

“A fost oprita definitiv de la comercializare o cantitate de 1.810 kg, iar 4.212 kg a fost oprita temporar de la comercializare, cantitate aflata la ambalator. Produsele ambalate in vid aveau data durabilitatii minimale modificata de ambalator, avand data durabilitatii minimale depasita de aproximativ 2 luni”, se arata in comunicatul ANPC.

In cazul ambalatorului, in depozitul unitatii sale inspectorii au gasit 9 sortimente de salamuri crud uscate sub forma de felii si capete, care erau ambalate vrac in paleti (9 paleti/ 4212 kg). Potrivit sursei citate, pe acesti paleti era mentionat doar lotul, fara a fi specificate informatii referitoare la denumirea produselor, termenul de valabilitate.
Pana ieri, inspectorii ANPC au aplicat 7 amenzi in valoare de 36.000 lei. 

Sursa foto: wiadomosci.onet.pl