MFE a lansat un APEL de 60 milioane de euro pentru SPRIJINIREA activitatii INTREPRINDERILOR

Ministerul Fondurilor Europene a anuntat luni lansarea unei cereri de proiecte in valoare de 60 de milioane de euro, in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE).

“Prin lansarea acestui apel in valoare de 60 milioane euro urmarim cresterea competitivitatii firmelor si imbunatatirea potentialului de export. Incurajam acest tip de investitii in mediul rural prin acordarea unui punctaj suplimentar proiectelor care vor fi implementate in aceste zone”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, EUGEN TEODOROVICI.

Citeste si: Romania primeste 57,1 milioane de euro de la UE pentru DEZVOLTAREA INTERNETULUI in zonele care nu beneficiaza de acces la retea

Finantarile acordate vor viza, in principal, achizitii de echipamente si utilaje pentru cresterea capacitatii de productie si diversificarea acesteia, modernizarea instalatiilor, automatizarea procesului de fabricatie, introducerea de noi tehnologii de productie. Acestea vor viza extinderea si diversificarea activitatii de productie, dar si demararea de noi unitati de productie.

Citeste si: Tinerii, SUBVENTII de 25.000 de euro la firme start-up

Propunerile de proiecte pot fi depuse in perioada 27 octombrie – 25 noiembrie.

Documentele necesare pentru deschiderea cererii de propuneri de proiecte sunt publicate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene.

Sursa foto: finantare.ro