MFE aloca aproximativ 150 milioane de euro pentru finantarea IDEILOR DE AFACERI ale TINERILOR

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a anuntat joi lansarea in consultare publica a initiativei “Romania Start-up”.

Potrivit sursei citate, aceasta initiativa va fi implementata prin lansarea a doua cereri de propuneri de proiecte strategice in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU).

“Initiativa «Romania start-up» isi propune sa sprijine activitatea antreprenoriala a tinerilor cu varste de peste 16 ani printr-o schema de finantare in baza careia vor fi initiate mai multe operatiuni care au ca obiectiv dezvoltarea competentelor antreprenoriale si sustinerea initiativelor lor, in vederea stimularii inceperii unei afaceri pe cont propriu. Alocam aproximativ 150 milioane de euro pentru aceasta initiativa destinata finantarii IDEILOR DE AFACERI ale TINERILOR, cei care reprezinta viitorul tarii noastre”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, EUGEN TEODOROVICI.

Citeste si: Numarul IMM-urilor ar putea creste cu aproape 200.000 de firme pana in 2020 – Strategie Guvern

In cadrul apelului “Firme de exercitiu pentru elevi” vor fi finantate proiecte care urmaresc dezvoltarea actiunilor inovatoare in vederea imbunatatirii tranzitiei de la scoala la viata activa. Grupul tinta eligibil il constituie elevii cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, inmatriculati in sistemul national de invatamant. In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, beneficiarii eligibili sunt unitatile de invatamant secundar superior. De asemenea, in cadrul acestui apel urmeaza sa fie selectat un singur proiect pentru fiecare regiune a Romaniei, cu conditia ca acesta sa vizeze cel putin un liceu din fiecare judet.

In acelasi timp, in cadrul cererii de propuneri de proiecte “Romania Start-up” vor fi finantate proiecte prin care vor fi subventionate planurile de afaceri ale persoanelor cu varste de peste 18 ani in vederea cresterii sustenabile a ratei de ocupare. Solicitantii eligibili sunt organizatiile patronale reprezentative, cele care vor stabili criteriile de selectie a planurilor de afaceri si vor selecta beneficiarii de subventii pentru implementarea acestora.

Citeste si: Zece SECTOARE ECONOMICE, considerate PRIORITARE pana in 2020

“Ideile inovatoare se nasc la fiecare ceas. Multe dintre ele au potential imens, insa doar o mica parte dintre acestea ajung sa ne schimbe, in mod real, vietile. Iar aceasta se intampla pentru ca putine idei inovatoare au sansa sustinerii financiare care poate garanta transformarea unei idei intr-un produs si, mai departe, intr-un model de business. Acesta este motivul pentru care antreprenoriatul are nevoie de sustinere. Si nu doar de sustinerea investitorilor dispusi sa parieze pe noi modele de afaceri, ci si de sustinerea statului”, a mai declarat ministrul Fondurilor Europene.

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POS DRU, asteapta opinii si sugestii pe marginea documentelor necesare pentru lansarea celor doua cereri de propuneri de proiecte pana la data de 20 octombrie, ora 12.00, la urmatoarea adresa de e-mail: consultareGSCS@fonduri-ue.ro.

Sursa foto: stiri.yahoo.ro