MFE: Romania a incasat in acest an peste 565 MILIOANE DE EURO de la Comisia Europeana

Comisia Europeana a rambursat Romaniei in acest an fonduri cu o valoare de aproximativ 565 MILIOANE DE EURO, aferente aplicatiilor de plata transmise in anul 2014, se arata intr-un comunicat remis luni presei de Ministerul Fondurilor Europene.

“Romania a incasat in acest an peste 565 milioane de euro de la Comisia Europeana. In luna februarie, tarii noastre i-au fost rambursate fonduri in valoare de peste 460 milioane de euro, iar in primele zile din luna martie i-au fost rambursate alte fonduri in valoare de aproximativ 104 milioane de euro”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, EUGEN TEODOROVICI.

Citeste si: Romania a incasat peste 460 de MILIOANE EURO de la Comisia Europeana in acest an

In prezent, rata de absorbtie curenta este de peste 52 la suta.

Citeste si: Romania primeste CINCI MILIARDE de euro de la Comisia Europeana pentru DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE

“La sfarșitul acestui an, Romania va ajunge la o rata de absorbtie de aproximativ 80 la suta, datorita masurilor pe care am inceput sa le implementam inca din anul 2013 și pe care le vom continua in acest an. Va reamintesc, acest an este extrem de important deoarece este ultimul in care mai putem cheltui fondurile alocate de UE pentru perioada de programare 2007 – 2013”, a precizat ministrul EUGEN TEODOROVICI.

Sursa foto: crainicul.ro