Michael Novogratz, fost director pe Wall Street, sare în sprijinul mărcii Bitcoin (BTC)

Fostul director executiv de pe Wall Street, Michael Novogratz, și-a spus părerea în disputa Bitcoin (BTC) vs Bitcoin Cash (BCH).  Novogratz a apărat statutul BTC de crypto monedă originală inițiată de Satoshi Nakamoto în 2008, sub denumirea simplă de “Bitcoin”.

Mesajul lui Novogratz a fost un răspuns la o postare din 4 mai de la Bitcoin, care promovează pe Twitter @ Bitcoin. Postul @Bitcoin a susținut că “Bitcoin Cash este cea mai veche crypto monedă” și că “Bitcoin Core (BTC) este o monedă experimentală care nu este recunoscută”.

Mai mult, în sprijinul statutului mărcii Bitcoin – denumită în mod eronat, de către detractorii săi, Bitcoin Core, numele clientului său software – Novogratz a enumerat alte avantaje ale Bitcoin: “[BTC] este un magazin de valoare. Este aur digital”.

Michael Novogratz, recunoscut drept unul dintre cei mai bogați oameni în cripto monede la începutul acestui an, a intrat pe piața crypto în 2015, după o carieră profitabilă de 26 de ani pe Wall Street, atât la Goldman Sachs, cât și la Fortress Investment Group. Potrivit lui Bloomberg, Novogratz a reușit să atragă 250 de milioane de dolari pentru noua sa afacere, banca comercială pentru crypto monede Galaxy Digital, în ciuda faptului că piețele crypto monedelor s-au prăbușit drastic în decembrie 2017.

Citește și: FOSTUL GUVERNATOR AL REZERVEI FEDERALE DIN SUA DECLARĂ CĂ O CRYPTO MONEDĂ FEDERALĂ MERITĂ ATENȚIE

Disputa privind legitimitatea mărcii în cadrul comunității Bitcoin a izbucnit după apariția furtunoasă a Bitcoin Cash, în august 2017, în blockchainul crypto monedelor. Modificările protocolului Bitcoin Cash au fost făcute pentru a facilita scalabilitatea crypto monedei, cu scopul de a face tranzacțiile mai rapide și mai ieftine.

Lupta dintre BTC și BCH a ajuns aproape de un proces luna trecută. Membrii comunității pro-BTC au început o campanie de strângere de fonduri pentru un proces care susține că portofelul de cripto și serviciul media Bitcoin.com – condus de promotorul BCH Roger Ver – a făcut diferite înșelătorii pentru a reuși achiziționarea BCH prin distrugerea distincției de la BTC. Cu toate acestea, procesul a fost anulat, organizatorii menționând lipsa de finanțare.