Michael Schumacher, accident grav la ski. Fostul campion a fost operat si este in coma UPDATE

UPDATE: 01.00: Fostul campion mondial din F1, Michael Schumacher, a fost operat de urgenta la spitalul din Grenoble, informeaza editia electronica a cotidianului italian Gazzetta dello Sport. Schumacher a suferit o interventie chirurgicala pe creier, medicii indepartandu-i cateva cheaguri de sange care i se formasera in urma loviturii pe care a suferit-o in timpul accidentului de pe partia de ski de la Meribel.  

UPDATE: 23.55Michael Schumacher a fost diagnosticat cu hemoragie craniana, iar acum se afla în coma. Echipa manageriala a fostului campion de Formula 1 a anuntat ca starea acestuia s-a inrautatit, iar in acest moment este critica. Neuro-chirurgul Gerard Saillant a fost chemat de urgenta de la Paris pentru a stabili diagnosticul septuplului campion mondial. Verdictul medicilor este unul foarte dur: “Schumacher are nevoie urgenta de operatie!” 

Fostul campion mondial din Formula 1, pilotul german Michael Schumacher, a suferit, duminica, un grav accident la ski. Schumacher se afla pe partie din statiunea franceza Meribel, acolo unde isi petrecea Sarbatorile de iarna

Michael Schumacher, fostul mare campion din Formula 1, a suferit o accidentare grava duminica dimineata. Potrivit informatiilor publicate de editia electronica a cotidianul l’Equipe, septuplul campion mondial a cazut pe o partie de ski din statiunea Meribel, Savoia.

Pilotul german a fost transportat, cu elicopterul, de urgenta la un spital din Moutiers, primul diagnostic al medicilor fiind traumatism cranian. Starea sportivului in varsta de 44 de ani este stabila, el fiind constient in momentul in care a fost preluat de doctorii francezi.

“Nu stiu cu adevarat gravitatea accidentarii, deocamdata are loc o ancheta. El a cazut la 11.07, in afara pistei, la Meribel. Schumacher avea casca si s-a lovit cu capul de o stanca. Interventia a fost rapida, la ora 11.15, el fiind transportat cu elicopterul la spital. Era socat, putin agitat, dar constient. Probabil este un traumatism cranian”, a declarat  Christophe Gernignon-Lecomte, directorul statiunii de ski unde a avut loc nefericitul eveniment.

Michael Schumacher este septuplu campion mondial la Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). El a castigat in cariera 91 de Mari Premii din 307 de curse la care a participat si s-a retras din activitate in 2012.

Sursa foto: automovelblog.com