Michael Schumacher, in continuare in stare critica. Fostul campion, internat la terapie intensiva

Michael Schumacher este in stare critica, medicii francezi fiind rezervati in privinta unui pronostic. Fostul septuplu campion din Formula 1 este internat la sectia de terapie intensiva a Centrului Medical Universitar din Grenoble, el aflandu-se in coma indusa.

„Se lupta pentru viata, viitorul sau este incert”, au declarat, luni, medicii care il ingrijesc, intr-o conferinta de presa sustinuta la Centrul Medical Universitar din Grenoble, acolo unde este internat marele pilot de Formula 1.

Michael Schumacher a suferit un grav accident de schi in ziua de duminica, in statiunea franceza montana Meribel. Imediat dupa accident, pilotul a fost dus la spitalul din Grenoble. Schumacher a primit ingrijiri imediat si a fost operat: “A primit ingrijiri imediat, fara intarziere si a intrat in operatie dupa o tomografie”.

Din pacate, starea lui Schumacher s-a agravat, ulterior mentionandu-se faptul ca germanul ar avea hemoragie cerebrala. Astfel, Schumacher a mai fost supus unei operatii, luni dimineata, pentru a putea fi scazuta presiunea intracraniana si pentru ca sangele sa poata fi drenat in conditii normale.

“In prezent, Michael Schumacher este in coma indusa. A fost tratat pentru hipotermie pentru a reduce pe cat posibil leziunile creierului. Acum se lupta pentru viata lui si e in stare critica. Deocamdata nu putem spune care va fi viitorul lui Michael Schumacher”, au declarat medicii care il ingrijesc.

“Nu vorbim despre ceea ce se va intampla, ci despre tratament. Trebuie sa vedem ce se intampla de la ora la ora”.

Schumacher, care va implini pe 3 ianuarie  45 de ani, este septuplu campion mondial in Formula 1, in sezoanele 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, castigand in cariera 91 de curse, din 307 participari.

Sursa foto: bild.de