Michel Platini vrea sa infiinteze Politia Sportiva

Michel Platini, presedintele UEFA, a cerut infiintarea Politiei Sportive, principalul scop al acestui nou organism afiliat forului continental fiind acela de a lupta impotriva coruptiei si a meciurilor aranjate din fotbalul european.

Michel Platini a sustinut zilele trecut un discurs legat de toate lucrurile negative care zdruncina credibilitatea fotbalului, a fotbalistilor, dar si a conducatorilor, si a lansat un mesaj extrem de dur la adresa coruptiei si a partidelor aranjate.

“In urma cu sase ani, cand am fost intrebat despre pariuri, despre coruptie si despre meciurile trucate, am facut apel la unitate si la infiintarea unei politii a sportului. Tinand cont de lipsa de reactie din partea politicienilor, reinnoiesc acest apel pentru ca avem de-a face cu organizatii de tip mafiot care folosesc anumite partide pentru a spala bani. Fotbalul a fost otravit din interior!”, a precizat Michel Platini.

“Avem o problema cu aranjarea meciurilor, dar si cu mafia pariurilor! Trebuie sa protejam cat mai rapid sportul de acest flagel, cu toate mijloacele de care dispunem, chiar daca, din pacate, uneori nu sunt de ajuns! Nu trebuie sa ne pacalim si trebuie sa incercam protejarea valorilor noastre. Avem de-a face cu infractori care sunt in cautarea mijloacelor de a truca anumite jocuri. Si nu e vorba doar o partida, sunt mult mai multe!” a continuat pe acelasi ton amenintator boss-ul UEFA.

“Am decis sa inasprim pedepsele pentru cei care aranjeaza, influenteaza sau altereaza fotbalul. Nu numai ca nu vom avea mila, dar vom fi extrem, extrem de duri!” a cocluzionat Michel Platini.

Din pacate pentru fotbalul romanesc in general si pentru Steaua Bucuresti in special acest anunt al presedintelui UEFA nu poate fi catalogat decat unul mai mult decat ingrijorator, gruparea din Ghencea putand fi unul dintre primele exemple pe care le poate da forul continental dupa discursul razboinic al lui Michel Platini.

Sursa foto: telegraph.co.uk