MICHELIN inchide fabrica din Ungaria si se muta in ROMANIA

Grupul francez MICHELIN va inchide FABRICA din Budapesta, iar activitatea va relocata in ROMANIA, la Zalau, dar si in FABRICI din Polonia si Germania. O decizie finala va fi luata pana la mijlocul lui 2015, potrivit reprezentantilor companiei.

“Confirmam inchiderea FABRICII MICHELIN de anvelope de camioane din Ungaria. (…) Motivul din spatele acestei masuri planificate este acela ca, din cauza perspectivelor slabe de crestere, pietele de anvelope de camioane din Europa raman volatile si cu mult sub nivelurile lor istorice, fiind in scadere cu 23% fata de 2007.

(…) In plus, datorita locatiei speciale in zona centrala a Capitalei (Budapesta — n.r) extinderea unitatii nu ar mai fi fost posibila”, au explicat reprezentantii companiei, citati de Agerpres.

Citeste si: MICHELIN INCHIDE DOUA FABRICI DIN CAUZA RECESIUNII PRELUNGITE DIN EUROPA

Acestia au subliniat ca, in momentul de fata, prioritatea MICHELIN este de a oferi sprijin maxim angajatilor, astfel incat acestia sa poata gasi noi locuri de munca in cadrul companiei sau in regiune.

Totodata, GRUPUL MICHELIN confirma continuitatea sa pe termen lung in Ungaria cu anvelopele de autoturisme de inalta performanta, MICHELIN avand aici o unitatea de productie la Nyiregyhaza, ce joaca un rol important pe piata din Europa pe acest segment de productie.

Citeste si: DACIA: PRIME SI CRESTERI DE SALARIU PENTRU ANGAJATII DACIA

Prezenta MICHELIN in ROMANIA consta in trei FABRICI, la Floresti si Zalau (Zalau anvelope si Zalau cord) si o retea comerciala.

GRUPUL MICHELIN a inceput activitatea in ROMANIA in august 2001 si a cunoscut o dezvoltare rapida. In prezent, echipa este formata din aproximativ 3.000 de angajati.

Sursa foto: tuningmall.ro