Micii producatori de legume in varsta, SCUTITI de taxa de taraba in pietele din Sectorul 4

Persoanele in varsta care isi vor expune spre vanzare marfa in zonele care au fost special amenajate pentru micii producatori de legume si fructe in pietele Progresul si Sudului vor fi SCUTITI de la plata taxei de taraba, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 4.   

Potrivit surselor citate, majoritatea celor care vand in aceste spatii sunt varstnici si provin din localitati limitrofe Sectorului 4, cu traditie in cultivarea legumelor. “Confruntandu-se cu situatii materiale precare, acestia trudesc zilnic in propria gradina si, tot zilnic, fac naveta, oferind spre vanzare mici cantitati de marfa, pe care, pana acum, o expuneau in conditii improprii, in parcari sau pe aleile din jurul pietelor”, se spune in comunicat.

Citeste si: O NOUA PIATA reabilitata si modernizata, in Sectorul 4 al Capitalei

Odata cu amenajarea acestor zone in care nu li se percep taxe, pe langa asigurarea unui spatiu civilizat si salubru, acestora le-au fost emise si carduri electronice, care au inscriptionate, pe langa denumirea de „mic producator”, numele, datele de identitate si localitatea din care provin, mai spun sursele citate.

Citeste si: Bucurestenii pot face din nou cumparaturi in PIATA DRUMUL TABEREI II

„Acesti oameni nu sunt vanzatori ambulanti, ei reprezentand, in fapt, cazuri sociale, iar noi, ca autoritati, avem datoria de a-i sprijini. De aceea, am dispus amenajarea in pietele administrate de Consiliul Local Sector 4 a unor zone in care acesti varstnici sa poata sa-si expuna civilizat produsele spre vanzare. Aici nu se percep taxe de taraba, iar, pentru a beneficia de un loc in aceasta zona, trebuie sa prezinte cardurile electronice ce le-au fost emise de catre Directia de Administrare a Pietelor, criteriile pentru acces fiind varsta – peste 65 de ani, cat si actul de identitate, care sa ateste ca au domiciliul intr-o comuna limitrofa Sectorului 4”, a declarat Cristian Popescu-Piedone, primarul Sectorului 4.

Sursa foto: Primaria Sectorului 4