Micii sahisti din sectorul 6 merg la concurs!

Cu sustinerea Primariei Sectorului 6, un numar de 11 copii beneficiari ai Programului ”Lumea celor 64 de patrate” vor participa Concursul International de sah Memorial Cristian Gheorghe.

In perioada 26 august – 02 septembrie 2013 cei 11 copii vor participa la Concursul International de sah Memorial Cristian Gheorghe – Turneul Centrocoop, ediţia a XXVI-a, care se desfăşoară în staţiunea Eforie Nord.

Cu varste intre 8 si 14 ani, copiii se afla in evidentele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, fiind inclusi in programul de pregatire sahista care se deruleaza la nivelul comunitatii in scopul promovarii talentelor si prevenirii situatiilor de risc la copii si adolescenti.

Sub denumirea ”Lumea celor 64 de patrate”, programul are peste de 60 de beneficiari, copii şi adolescenti, care participa la cursuri de sah de doua ori pe saptamana, sub indrumarea unor antrenori cu palmares bogat, in incinta Centrului de Recreere si Dezvoltare Personala ”Conacul Golescu-Grant” din  Sectorul 6.

Cei 11 mici sahisti au mai participat la editiile din 2011 si 2012 ale competitiei de la Eforie Nord, cand au obtinut rezultate meritorii. Impartit pe doua sectiuni – incepatori si avansati – concursul din acest an va incepe la orele 10.00, atunci cand iubitorii sportului mintii, copii cu varste intre 6 si 14 ani, se vor infrunta in faaa tablelor cu 64 de patrate.

Sursa foto: iulianceausescu.wordpress.com