MICII SAHISTI din Sectorul 6 participa la concursul INTERNATIONAL de la Eforie Nord

Copiii beneficiari ai Programului ”Lumea celor 64 de patrate” vor participa, cu sustinerea Primariei Sectorului 6, la Concursul International de sah Memorial Cristian Gheorghe – Turneul Centrocoop, editia a XXVII-a, care se desfasoara in statiunea Eforie Nord, in perioada 26 august – 3 septembrie.

Cu varste intre opt si 14 ani, copiii se afla in evidentele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, fiind inclusi in programul de pregatire sahista care se deruleaza la nivelul comunitatii in scopul promovarii talentelor si prevenirii situatiilor de risc la copii si adolescenti. Sub denumirea ”Lumea celor 64 de patrate”, programul are peste de 60 de beneficiari, copii si adolescenti, care participa la cursuri de sah de doua ori pe saptamana, sub indrumarea unor profesori cu palmares bogat, in incinta Centrului de Recreere si Dezvoltare Personala ”Conacul Golescu-Grant” din Sectorul 6.

Citeste si: Protocol pentru introducerea SAHULUI ca materie optionala in SCOLI

Micii sahisti au mai participat la editiile din 2011, 2012 si 2013 ale competitiei de la Eforie Nord, cand au obtinut rezultate meritorii.

Citeste si: ”VARA SAHISTILOR”, în Sectorul 6

Impartit pe doua sectiuni – incepatori si avansati – concursul din acest an a inceput astazi, la orele 10:00, atunci cand iubitorii sportului mintii, copii cu varste intre sase si 14 ani, au demarat infruntarea in fata tablelor cu 64 de patrate.

Sursa foto: protectiacopilului6.ro