MICROBUZE cu pasageri BLOCATE in zapada, in judetul Prahova. Aproape 40 de persoane au fost SALVATE de autoritati

Doua MICROBUZE si cinci autoturisme au ramas marti BLOCATE in zapada pe un drum judetean dintre Fulga si Mizil, a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova.

UPDATE 17.22: Aproape 40 de persoane, intre care 14 copii, care ramasesera inzapezite marti pe un drum judetean intre localitatile Fulga și Mizil, au fost recuperate de echipele de interventie.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, pompierii din cadrul ISU Prahova au salvat 37 de persoane, intre care 14 copii, care ramasesera blocate de viscol in mai multe autovehicule, respectiv trei microbuze și cinci autoturisme, intre Fulga și Mizil.

Astfel, zece copii au fost transportati in siguranta in localitatea de domiciliu, respectiv Fulga, iar 15 adulti la Mizil, celelalte persoane continuandu-și drumul cu autovehiculele proprii, dupa ce pompierii au ajutat la deblocarea acestui sector de drum.

Initial, autoritatile estimau ca numarul persoanelor blocate din cauza zapezii este de aproximativ 60.

Pentru a ajunge la fata locului, cei 15 pompieri au intervenit cu trei autospeciale și un vehicul cu șenile in conditiile in care accesul pe acest sector de drum este unul foarte dificil.

UPDATE 16.02: Potrivit IJP Prahova, in microbuze si masini au ramas blocate 37 persoane, dintre care 14 sunt copii. Acestia circulau cu un micrbuz care ii transporta de la scoala. Echipajele au salvat pana acum din nameti zece persoane, care au fost transportate la Mizil. Interventia este dificila din cauza zapezii abundente.

”ISU Prahova intervine pentru evacuarea a 37 de persoane. Acestea au ramas blocate in autoturismele inzapeite pe raza comunei Fulga, respectiv Salciile, pe drumul judetean 100C. Actionam in zona cu doua autospeciale pentru evacuarea acestor persoane”, a declarat purtatorului de cuvant al ISU Prahova, Raluca Vasiloae.

Potrivit sursei citate, alte doua MICROBUZE si inca cinci autoturisme au ramas in zapada la iesirea din comuna Fulga.

Citeste si: NOUA LOCALITATI din judetul Prahova au ramas fara ENERGIE ELECTRICA din cauza AVARIILOR provocate de NINSORI

Pompierii actioneaza pentru evacuarea persoanelor aflate in masini. Autoritatile estimeaza ca este vorba despre aproximativ 60 de persoane, printre acestea aflandu-se si copii.

Citeste si: COD GALBEN de NINSORI in CAPITALA si 25 de JUDETE. FOTO

“Este vorba de zona de sud-est a judetului. S-a luat legatura cu operatorii care au contract pentru activitatea de deszapezire care a trimis doua autoutilaje mari. Masinile de deszapezire au trecut o data prin acele zone, dar trebuie sa revina. Am luat masuri, am avut si comandament”, a declarat Rodica Paraschiv, prefect de Prahova.

Sursa foto: sursazilei.ro