Microsoft a achizitionat divizia de telefonie mobila de la Nokia

Parteneriatul semnat acum doi ani si jumatate intre Microsoft si Nokia s-a concretizat astazi printr-o achizitie: Microsost a preluat, pentru 5,44 miliarde de euro divizia de telefonie mobila de la Nokia.

Acest scenariu a fost vehiculat chiar din clipa in care Nokia a anuntat ca Stephen Elop, fost director Business Division din cadrul Microsoft, va ocupa fotoliul executiv al companiei si ca viitoarea sa strategie pe piata smartphone va fi bazata pe platforma Windows Phone, scrie go4it.ro. De-a lungul celor doi ani si jumatate care au trecut de atunci, cele doua companii au avut un parteneriat strans, insa acesta s-a incheiat astazi prin achizitia diviziei de telefonie mobila din cadrul Nokia contra sumei de 5,44 miliarde de euro.

Tranzactia inseama achizitia diviziei Devices & Services din cadrul companiei Nokia contra sumei de 3,79 miliarde de euro, la care se adauga si 1,65 miliarde de euro pentru licentierea portofoliului de brevete. Astfel, incepand de anul viitor cei 32.000 de angajati Nokia se vor muta in cadrul infrastructurii Microsoft.