MICROSOFT: Ce se va intampla cu computerul tau pe 8 aprilie daca folosesti Windows XP

Microsoft va retrage suportul pentru Windows XP pe data de 8 aprilie 2014, iar asta inseamna computere mai vulnerabile. In Romania, utilizatorii acestui sistem de operare sunt destul de multi.

“PC-urile care ruleaza Windows XP nu vor mai fi protejate impotriva atacurilor de virusi si malwre si vor fi lasate descoperite pentru hackerii. Data de expirare a suportului pentru Windows XP este una publica si sunt multi hackeri care asteapta aceasta data pentru a extinde atacurile, iar acest lucru este foarte important pentru firme care au date confidentiale”, a declarat Ionut Gaota, Windows Business Group Lead Microsoft Romania, citat de economica.net.

Citeste si: MICROSOFT: STATUL ROMAN SE AFLA IN FATA UNEI CRIZE IT

Astfel, odata cu eliminarea suportului pentru Windows XP va fi oprita si productia de drivere pentru orice fel de accesorii pentru PC. De altfel, producatortii de antivirusi nu vor mai avea nici ei acces la patch-urile de securitate ale sistemului de operare si astfel nu vor mai putea oferi o protectie completa.

Microsoft enumara si vulnerabilitatile la care se expun firmele care vor continua sa utilizeze sistemul de operare dupa data de 8 aprilie:

-probleme de software;

-riscuri de securitate;

-lipsa centrelor de suport;

-timp de nefunctionare;

-riscuri de conformitate cu reglementarile in domeniu.

Potrivit unor surse din piata, citate de economica.net, numarul utilizatorilor de Windows la nivel global se ridica inca la 24-25%, iar in Romania aceasta cifra bate spre 36%.

Pentru a nu avea probleme, utilizatorii trebuie sa upgradeze sistemul. Cel mai ieftin upgrade costa 449 de lei, pretul pentru Windows 8.1. 

Sursa foto: economica.net