MICROSOFT dezvaluie identitatea HACKERILOR din spatele atacului cibernetic WANNACRY

Presedintele Microsoft a dezvaluit cine a pus la cale devastatorul atac cibernetic Wannacry. Coreea de Nord s-a aflat in spatele atacului ransomware cu virusul WannaCry din luna mai, care a afectat 200.000 de calculatoare din intreaga lume, a anuntat sambata presedintele Microsoft, Brad Smith.

Expertii in securitate cred ca regimul de la Phenian a furat tehnologia necesara pentru crearea malware-ului de la Agentia Nationala de Securitate (NSA) din SUA, inainte de a ataca tinte din 150 de tari, printre care si Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie (NHS), informeaza jurnalistii de la cotidianul britanic The Independent.

Amenintarea atacurilor cibernetice sponsorizate de stat a devenit tot mai serioasa, avertizeaza Smith. “In ultimele sase luni am vazut aceasta amenintara materializandu-se, din pacate, in forme noi si din ce in ce mai serioase. Problema a luat amploare”, a spus Smith. Presedintele Microsoft afirma ca este nevoie ca guvernele sa adopte o “Conventie de la Geneva digitala”, in care sa se stipuleze ca “astfel de atacuri cibernetice impotriva civililor, mai ales in timp de pace, sunt inacceptabile si reprezinta o incalcare a dreptului international”.

Sursa foto: BBC