Microsoft face pași mici dar fermi pentru conectarea Blockchain la produsele sale principale

În urmă cu trei ani, Microsoft Azure a fost primul care a adus tehnologia blockchain în cloud. Acum se anunță conectarea tehnologiei la aproape orice altceva.

Gigantul software a construit în mod liniar punți între serviciile blockchain și alte infrastructuri și platforme utilizate pe scară largă, cum ar fi Office 365 Outlook, SharePoint Online, Salesforce, Dynamics 365 CRM Online, SAP și chiar Twitter, potrivit lui Matt Kerner, managerul Microsoft Azure. Ideea este să le permită clienților Microsoft să transfere datele lor de pe aceste platforme în cloud și de acolo în blockchain.

De ce? În plus față de eficiența blockchain de obicei prezentată, unul dintre avantajele mai puțin discutate ale tehnologiei distribuite a cărților (DLT) într-un mediu de tip cloud precum Azure, potrivit Microsoft, este că acumulează date de la mai multe companii într-un format standardizat la scară. Potențialul de a mina date pentru tot felul de intuiții devine apoi nelimitat, socotește compania.

Citește și: CUM INFLUENȚEAZĂ CĂUTĂRILE PE GOOGLE MODIFICAREA PREȚULUI MONEDEI BITCOIN

Prin urmare, compania integrează instrumente cum ar fi Microsoft Flow și Logic Apps – care oferă sute de conectori la mii de aplicații – în Azure Blockchain Workbench, un serviciu lansat în luna mai pentru a face mai ușor crearea de aplicații blockchain (Workbench are în prezent o dovadă de autoritate pentru ethereum configurat ca protocol de consens).

Totul face parte din evoluția Big Data, a explicat Kerner. Înainte de blockchain, el a subliniat că departamentele de cloud computing au activat în cadrul aceleiași companii pentru a ieși din bazele lor de date și pentru a colabora pe seturi de date eterogene, mărind inteligența prin învățarea automată (ML) și inteligența artificială (AI).

“Blockchain împuternicește următorul pas – permiterea unui set de date autentic, partajat între contrapărți, ceea ce îmbunătățește deja modul în care se întâmplă tranzacțiile”, a declarat Kerner pentru CoinDesk, adăugând: “Credem că același lucru se va întâmpla și cu analizele de date”.

Totodată, mulți ar susține că datele sunt acum cea mai valoroasă resursă naturală de pe planetă. Pe măsură ce cursa pentru a demonstra cele mai bune date de analiză a datelor se intensifică, firmele au început să aibă un singur scop de a structura și de a forma date pentru a rula algoritmi AI.

Dar, cu blockchain, obțineți o parte de date structurată și formatată oferită gratuit, așa cum mulți clienți Azure au descoperit potrivit spuselor lui Kerner.

“Blockchain ajută la crearea unui proces de afaceri multi-party care se deplasează din e-mail, apeluri telefonice, foi de calcul și într-un sistem unic, cu o singură viziune asupra datelor pe care toți participanții se pot baza și încredere”, a spus el .

Privind în perspectivă, Kerner a spus că a adus mari cantități de date nestructurate și sinuoase într-un context în care ar putea fi puse în mișcare și chiar împărțită ar conduce la schimbări exponențiale. El a spus: “Chiar și cei mai puternici dintre concurenți se pot afilia și pot beneficia reciproc de acest sistem și pot găsi noi fluxuri de venit”.