MICROSOFT: Folosesti INTERNET EXPLORER? Atunci trebuie sa stii asta!

MICROSOFT a pus la dispozitie de urgenta, joi, un UPDATE de securitate pentru browserul sau INTERNET EXPLORER, victima a unei importante vulnerabilitati.

Astfel, compania a ajutat inclusiv milioane de clienti care inca mai folosesc sistemul de operare WINDOWS XP, pentru care MICROSOFT nu mai ofera asistenta de la inceputul lunii aprilie, relateaza AFP si Reuters.

MICROSOFT s-a grabit sa ofere acest UPDATE, disponibil pentru versiunile de la 6 la 11 ALE INTERNET EXPLORER, dupa ce, in weekend, compania de securitate cibernetica FireEye Inc a atras atentia ca un grup sofisticat de hackeri a exploatat bresa pentru a lansa atacuri intr-o companie numita “Operation Clandestine Fox”.

Citeste si: MICROSOFT, VESTE BUNA PENTRU FANI! SCHIMBAREA MULT ASTEPTATA SE VA PETRECE CURAND. FOTO

Luni, autoritatile americane i-au atentionat pe internauti in legatura cu aceasta bresa de securitate, sfatuindu-i sa utilizeze alte browsere de navigare pe internet.

Este prima mare amenintare dupa ce MICROSOFT a incetat sa mai ofere asistenta, la 8 aprilie, pentru sistemul sau de operare WINDOWS XP, vechi de 13 ani.

Miercuri, MICROSOFT a precizat initial ca nu va oferi solutii de remediere a bresei pentru utilizatorii de WINDOWS XP, deoarece a incetat sa mai sustina acest produs.

Citeste si: POVESTEA CELEI MAI FAIMOASE POZE DIN LUME. VIDEO

Insa, joi, in timp ce MICROSOFT a inceput sa ofere update-ul pentru acoperirea vulnerabilitatii prin sistemul sau automat Windows Update, o purtatoare de cuvant a companiei a spus ca solutia tehnica va fi oferita si clientilor care folosesc XP.

“Am decis sa o rezolvam, sa o rezolvam rapid si pentru toti clientii nostri”, a scris purtatoarea de cuvant, Adrienne Hall, pe blogul oficial al MICROSOFT.

Sursa foto: geeky-gadgets.com