Miercuri se voteaza RAPORTUL DE ACTIVITATE AL TVR; STELIAN TANASE si CA al TVR al putea fi DEMISI

PLENUL REUNIT AL PARLAMENTULUI va dezbate miercuri RAPORTUL DE ACTIVITATE al Televiziunii publice pe anul 2014, a anuntat luni presedintele Camerei Deputatilor VALERIU ZGONEA. Daca raportul este respins, asa cum a fost in comisiile reunite de cultura, conducerea TVR in frunte cu Stelian Tanase este demisa de drept.

Citirea motiunii de cenzura va fi facuta miercuri la ora 10.00, odata cu dezbaterea raportului Comisiilor de cultura cu privire la raportul de activitate al TVR. “Deci, vom avea raportul de activitate al TVR in dezbaterea plenului, dupa care citirea motiunii de cenzura”, a declarat luni Zgonea.

Acesta a explicat ca, in cazul in care raportul de respingere al Comisiilor pentru cultura va fi aprobat, CONSILIUL DE ADMINISTRATIE (CA) AL TVR VA FI DIZOLVAT.

CITESTE SI: GORGHIU ACUZA CA SE INCEARCA O POLITIZARE EXCESIVA A TVR

“Daca raportul va fi aprobat, exista raport de respingere, atunci se dizolva Consiliul de Administratie. Birourile permanente reunite au posibilitatea sa propuna un director general interimar, doua luni de zile, interval in care comitetul liderilor trebuie sa propuna un nou Consiliu de Administratie plenului reunit”, a explicat Zgonea.

Prin aceasta procedura au picat toate conducerile TVR din 2004 pana acum.

Raportul pe 2014 al Televiziunii publice, confruntata cu mari probleme financiare, releva:

Sursa foto: Agerpres