MIHAELA UDREA, director in minsterul SANATATII, a fost ARESTATA PREVENTIV pentru LUARE de MITA. UPDATE

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 28.08.2015, ora 5:00, pana la data de 29.08.2015, ora 5:00, a inculpatei UDREA MIHAELA ELA, director al Directiei Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sanatatii, sub aspectul savarsirii a 6 infractiuni de luare de mita, din care 2 in forma continuata.

UPDATE 20:12: Sefa Directiei Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sanatatii, MIHAELA UDREA, a fost arestata preventiv pentru 30 de zile in urma deciziei de vineri a Tribunalului Bucuresti. Instanta a admis propunerea procurorilor DNA de arestare preventiva a Mihaelei Udrea,insa decizia poate fi atacata.

 UPDATE 12.35: MIHAELA UDREA este nimeni alta decat sotia fostului Avocat al Poporului, GHEORGHE IANCU, potrivit unor surse apropiate celor doi.

GHEORGHE IANCU a fost Avocatul Poporului din 2011 pana in 2012, in plin razboi USL-PDL. Parlamentarii USL nici nu au fost prezenti la votarea numirii lui GHEORGHE IANCU, iar in plina actiune menita sa il inlature pe presedintele Traian Basescu de la Cotroceni, USL l-a revocat pe GHEORGHE IANCU, numindu-ul interimar pe Valer Dorneanu.

STIRE INITIALA

Din ordonanta intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora:

CITESTE SI: DIRECTORUL SPITALULUI JUDETEAN PLOIESTI A FOST ARESTAT PENTRU LUARE DE MITA

In perioada 16.04 – 27.08.2015, inculpata UDREA MIHAELA ELA a primit in biroul sau din cadrul Ministerului Sanatatii, de la un numar de sase persoane, sume de bani si produse cosmetice, in legatura cu indeplinirea atributiilor sale de serviciu, legate de avizarea unor puncte de lucru farmaceutice.

In acelasi context, la data de 27 august 2015, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra inculpatei fiind gasita suma de 2.000 lei. Cu ocazia perchezitiei, in biroul inculpatei au fost gasite mai multe plicuri ce contineau suma de aproximativ 4.000 lei si mai multe produse cosmetice. In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

CITESTE SI: DNA SOLICITA RELUAREA URMARIRII PENALE PENTRU DOI FOSTI MINISTRI AI EDUCATIEI

Inculpatei UDREA MIHAELA ELA i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentata, la data de 28 august 2015, Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Sursa foto: realtatea