MIHAELA UDREA, fost director din MINISTERUL SANATATII, condamnat la 5 ani pentru LUARE DE MITA

Fosta sefa a Directiei Politica Medicamentului din MINISTERUL SANATATII, MIHAELA UDREA, a fost condamnata de Tribunalul Bucuresti la CINCI ANI SI PATRU LUNI DE INCHISOARE cu executare, in dosarul in care este acuzata ca A PRIMIT MITA de la mai multe persoane pentru A AVIZA PUNCTE DE LUCRU FARMACEUTICE, scrie Gandul.

De asemenea, judecatorii au dispus confiscarea sumelor de 7.500 de lei si 500 de euro si a unei creme, primite mita de fosta directoare din MS de la sase persoane. Instanta a decis si ca MIHAELA UDREA sa ramana in arest la domiciliu.

Potrivit sursei citate, Tribunalul Bucuresti a decis sa o condamne pe MIHAELA UDREA, fost director al Directiei Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sanatatii (MS), la cinci ani si patru luni de inchisoare cu executare pentru luare de mita, in dosarul in care este acuzata ca a primit bani si produse cosmetice de la mai multe persoane, chiar in biroul sau din minister, pentru a aviza puncte de lucru farmaceutice.

Decizia data de Tribunalul Bucuresti nu este definitiva, ci poate fi contestata atat de MIHAELA UDREA, cat si de procurorii DNA.

CITESTE SI: DNA: MIHAELA UDREA, DIRECTOR IN MINISTERUL SANATATII, TRIMISA IN JUDECATA

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au trimis-o in judecata, la sfarsitul lunii septembrie, pe MIHAELA UDREA, fost director al Directiei Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sanatatii, pentru sase fapte de luare de mita, din care doua in forma continuata.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada 16 aprilie – 27 august 2015, MIHAELA UDREA a primit, in biroul sau din Ministerul Sanatatii, sume totalizand 7.500 de lei si 500 de euro, precum si produse cosmetice, de la sase persoane, pentru a aviza puncte de lucru farmaceutice.

MIHAELA UDREA a fost prinsa in flagrant, in 27 august, cand procurorii anticoruptie au gasit asupra acesteia suma de 2.000 de lei si in biroul ei de la Ministerul Sanatatii alti 4.265 de lei, precum si mai multe produse cosmetice.

Sursa foto: Gandul