Mihai Bendeac i-a suparat pe romani: Ideea de patriotism este ticaloasa

Mihai Bendeac a fost neplacut surprins de parada militara organizata in cinstea zilei nationale a Romaniei. Ideea de a vedea soldati defiland in fata unor copii i se pare deplasata actorului.

Comediantul a postat astazi pe pagina personala de Facebook un articol curajos. Misu critica, in respectiva postare, parada militara organizata de 1 decembrie:

“Daca armata ar fi o inutilitate, banii cheltuiti pe armament si salarii, ne-ar face Vietile mai frumoase. Nimic nu mi se pare mai ordinar decat paradele militare. Sa marsaluiesti cu niste dispozitive create pentru a ucide, prin fata unor copii ce aplauda, mi se pare trist…”, suna o parte din postarea lui Bendeac.

Nici Biserica nu este o instiutie credibila si de buna credinta in viziunea fostului realizator “Icomedy”: “Iar biserica, evident, le stropeste (n.r. dispozitivele militare) cu apa Sfintita. Ca sa ucida mai cu foc.”

Dar ce i-a starnit cel mai tare pe utlizatorii de Facebook ce urmaresc pagina lui Bendeac, a fost parerea acestuia despre patriotism. “Ideea de patriotism, pentru mine, este ticaloasa.  Daca pe planeta nu ar exista patrioti, armata ar fi o inutilitate. (…) Visez la o planeta fara Granite. Si fara patriotism.. Ganditi…”

Postarea lui Bendeac a strans in aproximativ 6 ore, aproape 400 de comentarii. Multi au fost de acord cu Misu, insa au existat si romani care au sustinut ideea de patriotism.

“Bendeac,se pare ca intelegi total gresit idea de patriotism…ca si multi altii dealtfel.Termenul de patriot de fapt este total demonetizat si mai degraba provoaca ,ca si in cazul tau,mancarimi de piele.In esenta a fi patriot inseamna sa aperi ce e al tau,sa aperi niste valori comune,sa ti aperi nevasta si copiii.Spui o mare prostie cand afirmi ca daca nu ar fi patrioti nu ar exista razboaie…in fond eu nu am idee sa fi inceput un razboi din patriotism.

Razboaiele au avut ca scop in afara de razboaiele religioase(care oricum nu sunt patriotice) jaful,acapararea de bunuri,subjugarea altora pentru un beneficiu material.”, scrie unul dintre cei care se simt patrioti.

“O planeta fara granite, ar insemna sfarsitul lumii”, a comentat o admiratoare. Bendeac i-a raspuns sec: “Nu, ar fi inceputul lumii.”