MIHAI EMINESCU, OMAGIAT in Sectorul 6

Beneficiarii cercului de activitati culturale din cadrul Clubului Seniorilor Sector 6 au pregatit, cu prilejul implinirii a 165 de ani la nasterea poetului MIHAI EMINESCU, un moment artistic dedicat vietii si creatiei literare a acestuia.

”In proportii de neegalat, opera poetului nostru national surprinde teme diferite, evocand copilaria in contrast cu atemporalitatea vremii, natura, cosmicul, dar si istoria neamului. Spirit romantic si vizionar, MIHAI EMINESCU subliniaza importanta timpului scurs ireversibil pentru om in poezii precum: «De ce nu-mi vii?», «Adio», «Cand amintirile»”, declara cei 13 seniori-artisti ai sectorului.

Evenimentul va avea loc joi, incepand cu ora 13.00, la sediul “Clubului Seniorilor”, din Calea Plevnei nr. 234.

Citeste si: SENIORII din Sectorul 6 SARBATORESC Craciunul. GALERIE FOTO

Aflat in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Clubul Seniorilor are menirea de a stimula coeziunea in randul comunitatii prin integrarea sociala a unei categorii sociale pe cat de importanta, pe atat de marginalizata, anume persoanele de varsta a treia.

Citeste si: ARTA, instrument de COMUNICARE intergenerationala in Sectorul 6

Aderand la principiile exprimate in cadrul proiectului “Transparenta si calitate in administratia publica prin social media”, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014 si sustinut de autoritatile locale ale Sectorului 6 alaturi de Agentia Nationala a Functionarilor Publici si Asociatia de Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila – Agenda 21, DGASPC Sector 6 isi propune sa implice toate categoriile sociale ale comunitatii in actiuni care pledeaza in favoarea  libertatii de exprimare, pentru o societate in care nu exista loc pentru ura, intoleranta, excludere sociala si rasism.

Sursa foto: observator.tv