Mihai Fotino a murit dupa o lunga suferinta

Actorul Mihai Fotino a murit, luni dupa-amiaza, la varsta de 83 de ani. Actor la Teatrul National din Bucuresti, Misu Fotino a fost internat timp de o saptamana la Spitalul Elias, din cauza unei lungi suferinte.

“A fost si ramane un actor mare care provine dintr-o familie de actori. Am jucat alaturi de Misu Fotino. Am jucat in ‘Omul care a vazut moartea’. Am jucat si la radio, il stiu din Brasov. Ce sa spun… il stiu de cand eram copil. Toata lumea il stie de la Unda Vesela. A fost un actor mare si a sfarsit ca un actor mare. Moartea urmeaza vietii, Dumnezeu sa-l odihneasca”, a declarat actorul Florin Zamfirescu.

“Sunt ravasita total, cu toate ca e un lucru al firii. Nu ma impac cu asta, mai ales ca a fost si un foarte bun prieten. Dumnezeu sa-l odihneasca!”, a declarat Ileana Stana Ionescu.

Nascut pe 14 septembrie 1930, in Bucuresti, Mihai Fotino (cunoscut si ca Misu Fotino), si-a construit o cariera bogata in teatru, dar si in cinematografie si in televiziune abordand mai ales genul comediei.

A debutat la varsta de 6 ani, in anul 1936, in piesa de teatru “Coloniale”, iar, din 1952, Mihai Fotino a fost actor la Teatrul Dramatic din Brasov.

A fost remarcat de marele regizor Sica Alexandrescu, care a decis sa-l aduca la Bucuresti. Din 1956, a jucat la Teatrul National “I. L. Caragiale” din Bucuresti.

La cea de-a XIV-a editie a galei premiilor Uniunii Teatrale din Romania, (UNITER), din 2006, Mihai Fotino a fost premiat pentru intreaga sa activitate. De asemenea, a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) “pentru merite deosebite in domeniul artei dramatice”.

In februarie 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor, categoria D – “Arta Spectacolului”, “in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului”.