MIHAI RAZVAN UNGUREANU a DEMISIONAT din fruntea SIE! IOHANNIS a spus cand va fi anuntat inlocuitorul

MIHAI RAZVAN UNGUREANU si-a depus, luni, la Administratia Prezidentiala DEMISIA din functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE).

UPDATE: Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat luni seara ca nu s-a gandit deocamdata la numirea unui nou director al Serviciului de Informatii Externe (SIE), dupa DEMISIA lui MIHAI RAZVAN UNGUREANU, si ca va veni cu o propunere in acest sens dupa alegeri, pe care o va adresa noului Parlament.

“Cred ca acest Parlament va fi foarte ocupat cu alegerile si sper sa fie si foarte ocupat cu a gasi candidati care nu au dosare penale, sper sa fie ocupati si cu o campanie curata, asa ca nu cred ca le voi incarca agenda cu numirea unui nou director la SIE. Lucrurile sunt sub control, generalul Silviu Predoiu a mai fost o perioada la interimat si nu este o situatie care reclama o interventie foarte urgenta din partea Parlamentului, alta decat sa ia act de DEMISIA domnului MIHAI RAZVAN UNGUREANU. Deci, probabil voi face o propunere noului Parlament, dupa alegeri”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Intrebat daca s-a gandit la un nou nume pentru ocuparea acestei functii, Iohannis a raspuns: “Sincer, nu, dar avem timp destul pana dupa alegeri”. Seful statului a fost intrebat si despre eventualele neintelegeri pe care le-ar fi avut cu MIHAI RAZVAN UNGUREANU. “Vedeti, aceasta zona a spionilor este intotdeauna foarte interesanta si este taramul unor povesti interminabile… Nu, am lucrat foarte bine cu dl Ungureanu, va amintiti ca eu l-am propus la conducerea SIE. Acum, din motive pe care probabil o sa le aflu si eu cand vom avea ocazia sa le discutam in liniste… Dar nu, nu au fost astfel de situatii care sa duca la (neintelegeri, n.r.)”, a explicat KLAUS IOHANNIS.

STIRE INITIALA

Informatia a fost confirmata la Realitatea TV de purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Madalina Dobrovolschi. Aceasta a precizat ca interimatul va fi asigurat de Silviu Predoiu. MIHAI RAZVAN UNGUREANU ar fi DEMISIONAT din motive personale desi era cunoscut faptul ca intre directorul SIE si presedintele KLAUS IOHANNIS era, de mai multa vreme, o stare de tensiune accentuata.

Purtatorul de cuvant de la Cotroceni a mai declarat ca presedintele KLAUS IOHANNIS a acceptat deja DEMISIA lui MIHAI RAZVAN UNGUREANU, dar a refuzat sa spuna daca cei doi inalti demnitari au avut o discutie pe acest subiect. “Nu pot sa confirm, nu pot sa fac declaratii suplimentare”, a punctat purtatorul de cuvant.

Pana acum nu exista informatii cu privire la cauzele care determinat aceasta DEMISIE neasteptata. Se vehiculeaza ca MIHAI RAZVAN UNGUREANU ar fi interesat de o candidatura la parlamenterele din decembrie. Alina Gorghiu, copresedintele PNL, a negat ca acesta se va afla pe lista liberalilor.

MIHAI RAZVAN UNGUREANU a detinut pentru prima oara functia de director al SIE in 2007, cand a fost numit de fostul presedinte Traian Basescu. Al doilea mandat al sau a inceput in iulie 2015, la numirea actualului sef al statului. Intre cele doua perioade, MIHAI RAZVAN UNGUREANU a fost premier din februarie pana in aprilie 2012.

Sursa foto: realitatea