Mihai Razvan Ungureanu, APEL catre ELECTORATUL LUI TRAIAN BASESCU

ELECTORATUL LUI TRAIAN BASESCU exista, este cel care a avut curajul sa voteze in 2004 impotriva lui Adrian Nastase si in 2009 impotriva coalitiei dintre moguli si oamenii politici, afirma MIHAI RAZVAN UNGUREANU intr-un APEL publicat de Adevarul.

Apelul lui Mihai Razvan Ungureanu se adreseaza “tuturor celor care l-au votat macar o singura data in viata pe TRAIAN BASESCU”, dar si dezamagitilor, potrivit romaniatv.net.

Ungureanu afirma ca ELECTORATUL LUI TRAIAN BASESCU exista, este cel care a avut curajul sa voteze impotriva lui Nastase, dar si contra mogulilor in 2009.

“Atunci cand vorbim despre ELECTORATUL LUI TRAIAN BASESCU vorbim despre romanii care au votat pentru un stat de drept, o Romanie europeana, o justitie independenta si impotriva unei clase politice corupte si captive propriilor interese. ELECTORATUL LUI TRAIAN BASESCU este mai eterogen decat s-ar crede la o prima vedere. Nu fac aici o analiza sociologica, ci mai degraba o atribuire simbolica. Electoratul PMP-ului face parte din ELECTORATUL LUI TRAIAN BASESCU. Asa cum si electoratul PDL-ului si cel al Fortei Civice fac parte si ele din electoratul lui TRAIAN BASESCU. Mai mult, sa nu uitam ca in 2004 toti liberalii au votat cu TRAIAN BASESCU”, scrie Ungureanu.

Fotul prim-ministru mai arata ca in 2009, desi Crin Antonescu l-a sprijinit pe Mircea Geoana in turul doi, liberalii au votat tot cu TRAIAN BASESCU.

“Si mai exista un electorat caruia nu ii pasa de niciun partid si, totusi, face parte din ELECTORATUL LUI TRAIAN BASESCU. Sunt cei care, desi dezamagiti de ce se intampla, nu au abandonat inca puterea de a-si folosi votul si l-au sustinut pe TRAIAN BASESCU pentru ca au crezut ca statul de drept are nevoie de sustinerea lui. Paradoxul acestor zile consta in faptul ca dreapta e dispusa sa se uneasca in spatele unei idei generoase si drepte precum cea care a dus la alegerea lui Traian Basescu, dar nu si in spatele unui singur om. Fie el chiar si TRAIAN BASESCU. De aici si cautarea omului providential”, spune Mihai Razvan Ungureanu.

Citeste si: MIHAI RAZVAN UNGUREANU: Nu renunt la CANDIDATURA la PRESEDINTIE

“Se vede ca ne-am epuizat rabdarea si intelepciunea de a face ceva singuri si atunci e cazul sa recunoastem ca va trebui sa lasam ELECTORATUL sa ne uneasca in ciuda disensiunilor noastre. El e singurul care ne poate impinge de la spate intr-o constructie unica de dreapta. Dar nu subestimez capacitatea multora dintre politicienii de dreapta capabili sa ignore toate semnalele si sa esueze pe stancile propriului orgoliu”, adauga Ungureanu.

De asemenea, fostul premier afirma ca toata dreapta e ingrijorata ca nu lupta nimeni cu VICTOR PONTA si ca doar TRAIAN BASESCU a mai ramas in lupta. De altfel, nu Ponta ar fi problema, spune Ungureanu, ci mecanismul din spatele lui.

“Toata dreapta e ingrijorata ca nu lupta nimeni cu VICTOR PONTA si ca doar TRAIAN BASESCU a ramas sa mai spuna cate ceva. De aici si opinia ca dreapta e slaba si paralizata. Eu as zice ca nu Victor Ponta e problema, ci mecanismul din spatele lui. El poate fi schimbat oricand de o alta clona, care va spune si va face acelasi lucru ca si el. Cu amendamentul ca si VICTOR PONTA are meritul lui. Rar mai gasesti un jongleur de calitatea lui, cand vine vorba de multiple personalitati. Iar dreapta este slaba. Nu pentru ca nu are pe cine sa ii opuna lui VICTOR PONTA, ci pentru ca nu are ce sa puna in locul mecanismului si nu e hotarata sa intervina decisiv in reformarea profunda a sistemului. In 2004 am ales intre TRAIAN BASESCU si ADRIAN NASTASE, evitand la mustata o captivitate a statului de drept”, mai spune Ungureanu.

Acesta mai afirma ca nu l-a atacat pe TRAIAN BASESCU. “Doar l-am criticat pentru vulnerabilitatile sale si pentru ca isi face siesi rau! Si nu pentru ca mi-a dictat peste umar Vasile Blaga vreo scrisoare. Va plac servilismele atat de tare incat nu credeti ca exista oameni care sa le reziste!?! (…) TRAIAN BASESCU stie ca am dreptate cand il critic. Stie ca ar fi fost mai intelept sa mi se alature in lupta care vine si ca nu mai poate sa fie el cel care conduce in batalia care urmeaza. Si, desi stie, omul si emotiile sale au ales cea mai nefericita varianta: sa se indeparteze de electoratul sau. Si vina pentru ca cei peste cinci milioane de votanti si simpatizanti s-au redus astazi la numarul celor care sustin PMP este faptul ca si-a inceput mandatul impreuna cu oameni ca Andrei Plesu si il termina de mana cu Elena Udrea si Cristi Hrituc”, mai spune fostul premier.

Citeste si: MIHAI RAZVAN UNGUREANU propune un “PACT PENTRU DECENTA”

“Cred ca in campania care va incepe in curand va trebui sa ne concentram pe destructurarea mecanismului din spatele lui VICTOR PONTA. Putem sa il contrazicem noi oricat de mult ne dorim prin ziare si emisiuni televizate, paienjenisul care il sustine pe VICTOR PONTA are resurse financiare, mediatice si umane suficiente pentru a-l apara de orice lovitura. Mecanismul trebuie distrus, si nu omul. Victor Ponta poate fi inlocuit oricand, PSD-ul nu a dus niciodata lipsa de cadre credincioase, dispuse sa se compromita si sa se puna in slujba grupurilor de interese care compun stanga. (…) Acest apel este un apel catre cei care chiar au puterea de a decide destinul viitor al Romaniei. Nici eu, nici TRAIAN BASESCU si nimeni de pe dreapta nu va putea face ceva important in anii care urmeaza, daca acest ELECTORAT nu va alege cu grija si responsabilitate. Statul de drept si drumul european al Romaniei stau in mana electoratului. Toti cei care vor candida la functia de Presedinte, avem o singura datorie catre acest ELECTORAT: sa respectam drumul inceput de TRAIAN BASESCU si sa ne asiguram ca vom vedea o Romanie in care statul de drept functioneaza, in care economia nu e distrusa de baroni, moguli si oameni politici, ca rolul nostru in Europa e unul important si nicidecum de furnizori de imigranti si ca 25 de ani umilinta au fost suficienti. Si toate acestea trebuie sa se petreaca repede, nu intr-un veac de tergiversari”, conchide Ungureanu.