MIHAI RAZVAN UNGUREANU, INVESTIT la CONDUCEREA SIE

MIHAI RAZVAN UNGUREANU a fost investit, miercuri, in functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE). La ceremonia desfasurata la sediul SIE a participat si presedintele KLAUS IOHANNIS.

„Presedintele Romaniei, domnul KLAUS IOAHNNIS, a participat miercuri, 8 iulie a.c., la ceremonia de investitura a domnului MIHAI RAZVAN UNGUREANU in functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE).

In cadrul evenimentului, domnul Presedinte KLAUS IOHANNIS a subliniat pozitia importanta a Serviciului de Informatii Externe (SIE) in recent adoptata Strategie Nationala de Aparare a Tarii, mai ales in contextul modificarilor geopolitice rapide din regiune.

CITESTE SI: UNGUREANU, dupa numirea la SIE: Este o misiune care ma onoreaza, nu voi precupeti niciun efort 

Presedintele Romaniei a precizat, de asemenea, ca Serviciul de Informatii Externe (SIE) se afla in prima linie a frontului impotriva provocarilor neconventionale din afara granitelor, de aceea trebuie sa-si consolideze toate instrumentele necesare atingerii scopurilor strategice care se refera la evaluare strategica, avertizare timpurie, prevenirea conflictelor, decizie in momente de criza intemeiata pe informatie reala, exacta si la timp.

Domnul Presedinte KLAUS IOHANNIS a adaugat ca rolul Serviciului este important si din perspectiva relatiilor si cooperarii euroatlantice si internationale, unde prin contributiile specifice si-a dovedit eficienta in domeniul analizei strategice si in promovarea multiplelor interese nationale.

In finalul interventiei sale, Presedintele Romaniei a multumit angajatilor SIE care au actionat in mod profesionist, indeplinindu-si cu succes misiunile desfasurate. Totodata, domnul Presedinte KLAUS IOHANNIS si-a exprimat convingerea ca Serviciul de Informatii Externe (SIE) isi va consolida atat performantele in planul activitatii specifice, cat si rolul de partener activ in formatele de lucru care privesc asigurarea securitatii nationale.

CITESTE SI: UNGUREANU: Voi avea o relatie foarte buna de COLABORARE INSTITUTIONALA cu presedintele si cu ORICINE VA FI PREMIER 

La ceremonia care a avut loc la sediul SIE au mai participat consilierii prezidentiali Dan Mihalache si Ion Oprisor”, se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Sursa foto: jurnalul.ro