MIHAI RAZVAN UNGUREANU: Situatia din UCRAINA este o AMENINTARE DIRECTA la adresa ROMANIEI

Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe, MIHAI RAZVAN UNGUREANU, sustine ca situatia din UCRAINA s-ar putea extinde oricand spre ROMANIA, in diferite focare de conflict.

Escaladarea situatiei in estul UCRAINEI este o amenintare indirecta la adresa Romaniei, avertizeaza MIHAI RAZVAN UNGUREANU. Acesta a explicat ca ceea se intampla acum in Donetk si in estul UCRAINEI arata ce se poate intampla oricand in Transnistria.

Citeste si: PNL CONDAMNA actiunea militara ruseasca din UCRAINA si SUSTINE cererea NATO privind RETRAGEREA trupelor

“Ar trebui sa fim foarte sensibili la ce se intampla in estul UCRAINEI pentru ca in mod indirect suntem interesati, ingrijorati si vizati de ceea ce se intampla acolo din doua motive. Ingrijorarile de la Chisinau se transmit si la Bucuresti, iar ce se intampla in Ucraina poate fi replicat oricand in Transnistria”, a spus MIHAI RAZVAN UNGUREANU.

Acesta spune ca Romania are nevoie, in viitor, de un presedinte care sa cunoasca problemele de ordin strategic.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: ACTIUNILE RUSE de destabilizare a Ucrainei trebuie sa INCETEZE

“Avem de-a face cu un nou vecin direct al Romaniei in Marea Neagra, Federatia Rusa. Pana acum, granita directa cu Federatia Rusa nu am avut. Ceea ce ne trebuie este un presedinte avizat asupra problemelor de ordin strategic, un presedinte capabil prin fermitate si consecventa sa ramana alaturi de partenerii din NATO si UE”, a adaugat MIHAI RAZVAN UNGUREANU.