MIHAI SEPLECAN solicita ministrului JUSTITIEI sesizarea CSM referitor la declaratiile lui VICTOR PONTA

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, MIHAI SEPLECAN, ii cere ministrului de Justitie sa sesizeze Inspectia CSM pe declaratiile lui VICTOR PONTA, care ieri a fost trimis in judecata pentru FALS in INSCRISURI sub semnatura privata, complicitate la EVAZIUNE FISCALA, in forma continuata si SPALARE de BANI.

Astfel, prin intermediul unui comunicat de presa, MIHAI SEPLECAN spune ca „premierului cu dosar penal nu ii place legea (…) decat numai daca o poate eluda”, adaugand ca VICTOR PONTA a dovedit acest lucru „cand a refuzat sa-i lase pe clujeni sa isi exercite dreptul legal de a alege si de a fi alesi”.

MIHAI SEPLECAN aminteste si despre independenta justitiei: „Ministrul Justitiei, var prin alianta cu premierul acum trimis in judecata, a considerat necesar sa puna inspectia judiciara a CSM pe capul meu si aceasta a constatat ca nedumeririle mele aduc atingere independentei Justitiei.”

CITESTE SI: DAVID CICEO, DIRECTORUL AEROPORTULUI INTERNATIONAL CLUJ, DEMASCAT DE PRESEDINTELE CJ MIHAI SEPLECAN

COMUNICATUL de PRESA remis presei de MIHAI SEPLECAN:

„Comunicat de presa – Ii cer ministrului de Justitie sa sesizeze Inspectia CSM pe declaratiile lui PONTA VICTOR VIOREL, premierul trimis in judecata

Premierul PONTA VICTOR VIOREL a fost trimis in judecata pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalare de bani, in cel mai mare caz de pana acum din cadrul amplei campanii de combatere a coruptiei din Romania.

Premierului cu dosar penal nu ii place legea, a dovedit-o si la Cluj cand a refuzat sa-i lase pe clujeni sa isi exercite dreptul legal de a alege si de a fi alesi. M-am luptat cu el pe calea contenciosului administrativ, unde am castigat in prima instanta, pe vremea in care dosarul pentru care a fost trimis acum in judecata nici macar nu era inchegat, iar PONTA VICTOR VIOREL nu fusese chemat sa dea cu subsemnatul in fata procurorului DNA. Am incercat sa arat si in penal ca lui Ponta Victor Viorel nu-i place legea – decat numai daca o poate eluda – si am pierdut. Macar am incercat. Si am incercat acest lucru deoarece nu-mi plac cei care incalca legea, cei care o forteaza sa se potriveasca dorintelor lor, cei care au impresia ca vointa politica inlocuieste Codul Penal.

Sunt un liberal prin tot ceea ce am facut, credincios liberalismului, de aceea am considerat ca este imperativ necesar sa ma lupt pentru drepturile democratice ale clujenilor care m-au trimis prin votul acordat partidului in Consiliul Judetean. Am considerat ca exact cum zice si partidul din care fac parte: votul nu este un moft. Si m-am luptat si lupt in continuare.

In momentul in care mi-am exprimat indoieli cu privire la modul in care au actionat procurorii din subordinea lui TIBERIU NITU din cauza faptului ca mi s-a parut inexplicabil ca procurorul sef de sectie sa emita o ordonanta de respingere a plangerii initiale cu o intarziere de 45 de zile, fata de prevederile legii, am fost acuzat public de catre ministrul Justitiei ROBERT CAZANCIUC ca incerc sa pun presiune pe justitie si ca declaratiile mele aduc atingere independentei acesteia. Ministrul Justitiei, var prin alianta cu premierul acum trimis in judecata, a considerat necesar sa puna inspectia judiciara a CSM pe capul meu si aceasta a constatat ca nedumeririle mele aduc atingere independentei Justitiei.

CITESTE SI: MIHAI SEPLECAN II DA O REPLICA TAIOASA PREMIERULUI VICTOR PONTA: UN PLAGATOR DOVEDIT CARE MINTE PANA LA CAPAT

Cu ocazia trimiterii sale in judecata, PONTA VICTOR VIOREL, premierul cu dosar penal al Romaniei a declarat cu privire la actiunea procurorului ca singura problema a tarii este obsesia unui procuror total neprofesionist in a se afirma in cariera inventand si imaginand fapte si situatii neadevarate din urma cu 10 ani. O fi invatat de la Florentina Jipa amica amicului sau de dosar penal DAN SOVA sa zica si el: mai lasati-ma cu Constitutia.

Il rog pe varul ministru al Justitiei sa-mi raspunda public daca premierul cu dosar penal are dreptul sa comenteze deciziile unui procuror, sau numai mie si colegului meu Radu Zlati ne este interzis acest lucru? Si ii solicit sa se adreseze CSM pentru a pune inspectia judiciara sa cerceteze daca declaratia premierului aduce sau nu prejudicii actului de Justitie, daca independenta acesteia a fost pusa in pericol.”, se arata in comunicatul de presa al presedintelui CJ Cluj, MIHAI SEPLECAN.

Sursa foto: stiridecluj