MIHAI TANJALA, fondator al serviciului secret “Doi si-un sfert”, va fi EXTRADAT in Romania

Justitia din Cayman a respins vineri ultima cale de apel a lui MIHAI TANJALA, fost deputat PDSR si fondator al serviciului secret “Doi si-un sfert”, impotriva extradarii sale in Romania, unde a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru coruptie.

MIHAI TANJALA fusese arestat in insulele Cayman si la sfarsitul lunii decembrie un tribunal a decis ca fostul deputat sa fie extradat in Romania.

MIHAI TANJALA mai avea insa la dispozitie o cale de atac, respectiv sa se adreseze Marii Curti din Insulele Cayman pentru a cere o ordonanta/mandat habeas corpus (un principiu in baza caruia orice persoana are dreptul sa stie de ce este arestata sau de ce este acuzata, dupa care poate fi eliberata pe cautiune si ulterior sa compara in fata unui judecator), in cazul in care considera ca este inchis ilegal.

Justitia i-a respinsa insa si aceasta cale de atac, astfel incat MIHAI TANJALA urmeaza sa fie extradat in Romania. Fost politician si fondator al fostei unitati de informatii a Ministerului de Interne UM 0215 (fosta “Doi si-un sfert”), MIHAI TANJALA a fost condamnat in 2011 la cinci ani de inchisoare pentru coruptie, dar a fugit din tara.

Sursa foto: adevarul