MIHAI TUDOSE, acuzat de plagiat. Ministrul Economiei ar fi copiat paragrafe intregi in teza de doctorat

Nou scandal de plagiat la Guvern, de data aceasta, in colimator se afla actualul ministru al Economiei, MIHAI TUDOSE. 

Acesta este acuzat ca a copiat paragrafe intregi, dar si mai multe idei in teza sa de doctorat sustinuta la Academia Nationala de Informatii a SRI. Mai multe documente care ar demonstra plagiatul au fost facute publice de catre Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie.

Astfel, nu mai putin de o treime din lucrarea de doctorat, in baza careia ministrul Mihai Tudose a devenit cadru didactic la Academia Nationala de Informatii a SRI, ar fi suspectata de plagiat. Documente publicate de catre Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie arata cum 50 de pagini au fost plagiate de ministrul Economiei, multe cuvant cu cuvant, din lucrarea de doctorat sustinuta cu un an inainte de comisarul-sef Radu Andriciuc, la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”. 

CITESTE SI: Suspiciuni de plagiat in teza de doctorat a lui ONTANU, coordonata de GABRIEL OPREA

Cu explicatii in acest scandal a venit chiar ministrul acuzat care spune ca a beneficiat de acordul scris al autorilor si ca, oricum, atunci cand a redactat teza de doctorat erau alte vremuri. 

“Poate am fost si putin neglijent, dar era ca si cum as face o lucrare de geometrie: nu pot pretinde ca am inventat eu Teorema lui Pitagora Am scris un capitol pe plaja, cu pixul, si dupa ce l-am bagat pe calculator, a fost verificat de un soft antiplagiat, reiesind ca era copiat in proportie de 15%”. Nu am plagiat si, in al doilea rand, eu nu am luat de la Iliescu sau Basescu, ci de la presedinti”, a spus TUDOSE.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU este acuzata de PLAGIAT: Lipsita fiind de ORIGINALITATE……

MARIAN POPESCU, presedinte al Comisiei de Etica din cadrul Universitatii Bucuresti, a declarat insa, dupa ce a studiat documentele, ca mai multe fragmente indica fara dubiu nu numai copierea, dar si intentia de a copia. In baza tezei de doctorat, Mihai Tudose a fost incadrat in 2011 ca lector la Academia SRI, iar doi ani mai tarziu a ajuns conferentiar. 

Sursa foto tvpartener