Mihai Tudose, ministrul propus la Economie, sustine proiectul Rosia Montana

Noul ministru propus la Ministerul Economiei are o alta viziune despre Rosia Montana. Mihai Tudose a primit aviz pozitiv pentru Ministerul Economiei din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului, iar la audieri, acesta a spus ca doreste o noua lege a minelor.

Legat de acest lucru, Tudose a afirmat ca sustine proiectul Rosia Montana, daca exploatarea se va face in conditii de securitate, scrie hotnews.ro.

Citeste si: MINISTRII NOI DIN GUVERNUL PONTA IV, AUDIATI DE COMISIILE DIN PARLAMENT. ADRIAN ANGHEL, AVIZ NEFAVORABIL

Ministrul desemnat a afirmat ca poate fi luata in calcul explotarea cu cianuri, dar nu oricum. “Zacamantul de asta il avem, ca sa-l exploatam”, a spus Tudose.

„Sunt pe planeta aceasta o multime de tehnologii sau chiar si aceasta cu cianuri trebuie sa vedem in ce conditii, fiindca se exploateaza cu cianuri si in tari foarte verzi, tari din Peninsula Scandinava, care sunt recunoscute pentru protectia mediului. Specialistii si-au spus punctul de vedere ca tehnologia propusa la momentul acela pentru Rosia Montana nu era cea mai fericita solutie. Gasim o solutie acceptabila. Daca nu o gasim, asteptam pâna se inventeaza”, a precizat Tudose.

CITESTE SI: Cine sunt NUMELE NOI din GUVERNUL PONTA 4. GALERIE FOTO