MIHAI TURCANU a fost VALIDAT ca membru al PARLAMENTULUI EUROPEAN, in locul lui HELLVIG

Liberalul Mihai Turcanu a preluat, miercuri, mandatul de membru al Parlamentului European (PE), anuntul oficial fiind facut de presedintele PE, Martin Schulz, in plenul reunit, la Bruxelles.

Secretarul regional al PNL pentru euroregiunea Nord-Est va fi membru al Grupului politic al Popularilor Europeni, al Comisiei europarlamentare pentru Piata Interna si Protectia Consumatorilor si al Delegatiei pentru Relatiile cu Canada, informeaza Agerpres.

De asemenea, omul politic botosanean va activa ca membru supleant in comisiile pentru Industrie si Energie, respectiv Securitate si Aparare.

CITESTE SI: Eduard Hellvig, investit in functia de director al SRI de presedintele Klaus Iohannis

Mihai Turcanu il inlocuieste in Parlamentul European pe Eduard Hellvig, dupa ce acesta a preluat conducerea Serviciului Roman de Informatii.

“Este o onoare si o responsabilitate sa reprezint Botosaniul si celelalte judete din cadrul regiunii Nord-Est in Parlamentul European. Pornesc la drum cu gandul ca avem o sansa imensa de dezvoltare, datorita apartenentei la Uniunea Europeana, sansa pe care trebuie sa incepem sa o valorificam la modul concret. Moldova in particular si tara noastra in general nu isi mai pot permite sa rateze oportunitatile de reducere a decalajelor de dezvoltare si de nivel de trai fata de vechile state membre ale UE“, a declarat Mihai Turcanu.

Eurodeputatul liberal a precizat ca demersurile sale se vor concentra in special in directia promovarii intereselor si resurselor celor sase judete din componenta regiunii Nord-Est.

Avem un potential economic si uman de exceptie, dar zona noastra se numara printre cele mai sarace din UE. Trebuie sa facem un efort major pentru a iesi dintr-o inertie ce s-a dovedit extrem de paguboasa pentru concetatenii nostri. De aceea, intentionez sa imi focalizez atentia pentru stimularea de proiecte de infrastructura, identificarea de oportunitati de cooperare intre euro-regiuni si apararea drepturilor compatriotilor nostri aflati la munca in strainatate“, a precizat Mihai Turcanu.

CITESTE SI: EDUARD HELLVIG, CONFIRMAT DE PARLAMENT PENTRU SEFIA SRI CU MAJORITATE DE VOTURI

Europarlamentarul PNL a subliniat ca, pe langa aceste prioritati, in cadrul comisiilor europarlamentare de specialitate va promova masuri pentru imbunatatirea sigurantei alimentare si protectia consumatorilor, pentru relansarea competitivitatii industriale a UE si crearea de noi locuri de munca, in special prin incurajarea intreprinderilor mici si mijlocii, precum si pentru o politica de securitate si energetica mai eficiente in fata presiunilor geostrategice cu care se confrunta statele europene.

 Sursa foto www.amosnews.ro