MIHAI VOICU (PNL), despre votul prin corespondenta: Mai bine mai putin, decat nimic

Liberalii s-au pronuntat pentru proiectul legii votului prin corespondenta in comisia de cod electoral, dar miercuri in plenul Camerei Deputatilor vor sustine ca acesta sa se aplice si la alegerile prezidentiale si la cele europarlamentare, a declarat marti deputatul PNL MIHAI VOICU.

“Noi credem ca astazi a fost facut un pas, insa nu tot saltul de care aveam nevoie. Sunt doua motive de dezamagire si de usoara retinere pe care le avem in aceasta lege. In primul rand, faptul ca este o lege care se refera pentru moment doar la alegerile parlamentare si nu la toate tipurile de scrutin, asa cum ne-am fi dorit noi, la articolul respectiv ne-am si abtinut de la vot, iar motivul abtinerii este ca, chiar daca noi admitem ca nu e prea tarziu sa facem reglementari si cu privire la alegerile europarlamentare si prezidentiale, ne-am fi dorit sa fie facute acum. In cele din urma, am dat un vot pozitiv pentru lege, pentru ca e mai bine sa avem mai putin decat nimic. Aplicarea legii la alegerile parlamentare era in pericol de termenul constitutional de un an. Suntem foarte la limita cu acest termen, un vot impotriva ar fi complicat lucrurile”, a spus VOICU, la finalul sedintei Comisiei de cod electoral.

CITESTE SI: Comisia pentru cod electoral a FINALIZAT raportul pentru proiectul legii votului prin corespondenta

El a adaugat ca a doua dezamagire a liberalilor referitoare la acest proiect este legata de eliminarea posibilitatii de inregistrare on-line a cetatenilor din strainatate. “Explicatia pentru care o sustinem in continuare si maine in plen o sustinem este ca, in principiu, prin definitie, votul prin corespondenta trebuie sa fie un ajutor pentru cei care se afla la distanta mare de sectia de votare sau au conditii de vot greoaie. Daca noi ii trimitem tot intr-un anumit loc sa inregistreze o cerere inseamna ca doar complicam o procedura, de aceea credem ca inregistrarea on-line trebuie sa ramana si o sustinem maine in plen”, a mentionat VOICU.

CITESTE SI: PSD a adus AMENDAMENTE care modifica substantial LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENTA

Sursa foto: libertatea