MIHAI VOICU: PNL nu mai depune MOTIUNE DE CENZURA daca proiectul privind VOTUL PRIN CORESPONDENTA este adoptat

Deputatul PNL MIHAI VOICU, presedintele Comisiei de cod electoral, a declarat, marti, ca PNL nu va mai depune MOTIUNEA DE CENZURA pe tema VOTULUI PRIN CORESPONDENTA daca proiectul PNL in legatura cu acesta va fi adoptat sau in faza finala de adoptare.

MIHAI VOICU a precizat ca in Comisia de cod electoral nu s-a luat in discutie proiectul PNL privind VOTUL PRIN CORESPONDENTA deoarece nu exista vointa politica necesara adoptarii acestuia.

“Dupa parerea mea, subiectul proiectului votului prin corespondenta tine de vointa politica. Atata timp cat partidele parlamentare nu exprima ferm si fara echivoc vointa de a declansa dezbaterea pe aceasta lege (…) este intai o decizie politica si apoi una tehnica. Nu va ascund faptul ca, inclusiv la aceasta sedinta, ca la fiecare sedinta, aveam proiectul votului prin corespondenta pregatit, insa atata timp cat nu exista transmiterea ferma a unei vointe politice, discutiile tehnice nu-si au rostul”, a sustinut MIHAI VOICU.

Citeste si: GABRIELA FIREA: PNL depune o MOTIUNE DE CENZURA pe un subiect FARA LEGATURA cu activitatea Guvernului

Intrebat daca a amanat discutarea proiectului privind VOTUL PRIN CORESPONDENTA deoarece liberalii au anuntat deja o motiune de cenzura, MIHAI VOICU a spus: “Este exact invers. Pot sa va spun ca aceasta motiune de cenzura nu este punct fix, legea este punct fix. In momentul in care acest proces va fi deblocat, motiunea noastra va fi retrasa. Daca legea votului prin corespondenta ar fi adoptata sau ar fi macar intr-o faza finala fara echivoc de adoptare, motiunea noastra ar fi desigur fara sens”, a mai explicat MIHAI VOICU.

Deputatul PSD GABRIELA PODASCA, vicepresedinte al Comisiei de cod electoral, a declarat, insa, ca PSD respecta calendartul stabilit pentru adoptarea legislatiei electorale, iar PNL trebuie sa se decida pe care proiect privind VOTUL PRIN CORESPONDENTA se lucreaza deoarece liberalii au depus trei proiecte pe aceasta tema.

Citeste si: GORGHIU: Sansele sunt de 99.9% ca PONTA sa IGNORE VOTUL prin CORESPONDENTA. Incalca DREPTURI FUNDAMENTALE

“Noi am avut un calendar pe care PSD l-a respectat, am facut modificarea la legea partidelor, la finantarea partidelor,la alegerile locale, aceste proiecte au fost trecute prin procedura parlamentara, au fost promulgate de presedintele Iohannis. Acum suntem la legea alegerilor parlamentare. Trebuie sa asteptam ca si aceasta lege sa treaca prin procesul legislativ. Daca noi ne-am respectat angajamentele, nu cred ca PNL are vreun motiv sa ne reproseze ceva. Ne vom duce la final toate angajamentele. PNL trebuie sa se decida care este proiectul privind votul prin corespondenta pe care il sutine pentru ca sunt vreo trei legi pe care PNL le-a depus. Trebuie luate o serie de decizii, comisia este condusa de PNL, cand va initia discutiile si noi vom avea aceeasi deschidere. Sunt foarte multe proiecte care reglementeaza acest lucru, trebuie sa ne decidem pe care lucram”, a explicat GABRIELA PODASCA.

Comisia de cod electoral a finalizat, marti, proiectul de lege privind alegerile parlamentare.