MIHAI VOICU: RAPORTUL la LEGEA ALEGERILOR LOCALE a fost FINALIZAT de Comisia de Cod electoral

Liberalul MIHAI VOICU, presedinte al Comisiei parlamentare pentru elaborarea Codului electoral, a declarat miercuri ca a fost finalizat RAPORTUL pe proiectul LEGII ALEGERILOR LOCALE si probabil ca saptamana viitoare va fi dat si votul in Senat pe acest proiect.

“Pentru legea alegerilor locale a fost dat raportul in urma analizarii amendamentelor depuse la Senat. Comisia de Cod electoral a finalizat raportul legii alegerilor locale analizand amendamentele transmise de senatori, nu s-a modificat nimic important, doar chestiuni tehnice, in acest moment raportul pleaca la Biroul permanent al Senatului, lucrul acesta se va intampla cel mai tarziu vineri, astfel incat luni la Biroul permanent al Senatului raportul sa fie introdus pe ordinea de zi si eu cred ca votul in Senat poate fi dat chiar saptamana viitoare. Apoi va veni la Camera unde reluam procedurile”, a spus MIHAI VOICU, la finalul sedintei Comisiei de Cod electoral.

Citeste si: MIHAI VOICU: PNL SUSTINE aprobarea cererii de REEXAMINARE a LEGII FINANTARII PARTIDELOR

In ce priveste proiectul legii alegerilor parlamentare, el a mentionat ca termenul pentru depunerea raportului, care a fost 15 aprilie, este putin depasit.

“Proiectul este gata din punctul de vedere al subcomisiei, urmeaza ca membrii comisiei si grupurile partidelor parlamentare, timp de o saptamana, pana la sedinta de martea viitoare, sa formuleze observatii sau amendamente, iar in cursul saptamanii viitoare, chiar daca vom lucra doua sedinte, marti si miercuri, vom putea elabora proiectul de lege pe care il vom trimite Senatului in calitate de prima camera sesizata”, a precizat MIHAI VOICU, potrivit Agerpres.

Citeste si: LUDOVIC ORBAN: PSD nu vrea ca ALEGERILE LOCALE sa se organizeze pe NOUA LEGE ELECTORALA

Urmatoarea sedinta a Comisiei pentru Cod electoral va avea loc martea viitoare, la ora 16.00, iar in cadrul ei vor fi luate in discutie proiectul de lege privind alegerile parlamentare si cererea de reexaminare trimisa de presedintele KLAUS IOHANNIS la legea finantarii partidelor politice.