MIHAIL GORBACIOV avertizeaza cu privire la izbucnirea unui RAZBOI NUCLEAR

Fostul lider sovietic MIHAIL GORBACIOV a avertizat ca actuala criza din Ucraina poate duce la un razboi de proportii sau chiar la un RAZBOI NUCLEAR. Intr-un interviu acordat publicatiei germane Der Spiegel, GORBACIOV a afirmat ca “nu vom supravietui daca cineva isi pierde cumpatul un actualele tensiuni”, scrie Deutsche Welle.

Laureatul premiului Nobel pentru Pace a deplans “pierderea increderii” intre Rusia si Occident, o situatie “CATASTROFALA”. Aceste legaturi trebuie “dezghetate”, sustine acesta. MIHAIL GORBACIOV a acuzat Occidentul si NATO ca distrug structura securitatii europene prin extinderea aliantei. “Niciun lider de la Kremlin nu poate ignora un astfel de lucru”, iar SUA nu trebuiau sa incerce sa stabileasca “un mega imperiu”.

CITESTE SI: MIHAIL GORBACIOV: VLADIMIR PUTIN a inceput sa se creada DUMNEZEU sau cel putin adjunctul sau 

Liderul sovietic a criticat si Germania pentru ca s-a implicat in criza ucraineana: “Noua Germanie vrea sa-si bage mana in toate placintele. Se pare ca sunt multi oameni care vor sa se implice in noua divizare a Europei. Germania a incercat deja sa-si extinda influenta puterii catre Est, in al Doilea Razboi Mondial. Chiar mai are nevoie de inca o lectie?”.

In opinia sa, incercarile Occidentului de a destabiliza Rusia si pe presedintele VLADIMIR PUTIN sunt “foarte stupide si extrem de periculoase”. MIHAIL GORBACIOV a aparat anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de catre Rusia, dar a criticat stilul autoritar al lui Putin, intrucat Rusia are nevoie de alegeri libere si “participarea poporului”. 

CITESTE SI: MARGARET THATCHER l-a placut pe MIHAIL GORBACIOV de la prima INTALNIRE 

Sursa foto: die welt