MIHAIL GORBACIOV ii va lua apararea lui VLADIMIR PUTIN la intalnirea cu ANGELA MERKEL

Ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov a anuntat, joi, ca va apara pozitia lui Vladimir Putin in criza ucraineana si va denunta “ingerinta” americana, la o intalnire cu Angela Merkel, cu ocazia ceremoniilor de comemorare a caderii Zidului Berlinului, relateaza AFP.

“Voi lua ferm apararea Rusiei si a presedintelui Vladimir Putin” la forumul politic programat pentru duminica in cadrul acestui eveniment, a declarat Gorbaciov pentru agentia rusa Interfax. “Sunt convins ca Putin apara astazi mai bine decat oricine interesele Rusiei. In politica sa, exista, desigur, motive de critici. Dar eu nu vreau sa fac aceasta si nu vreau ca altcineva sa o faca”, a adaugat el.

CITESTE SI: Mihail Gorbaciov, declaratie surprinzatoare: Extinderea NATO si scutul antiracheta, cauzele crizei politice din Europa 

Germania marcheaza duminica 25 de ani de la caderea Zidului Berlinului, iar cu aceasta ocazie este prevazuta o ceremonie la care sunt asteptati sa participe Angela Merkel, Mihail Gorbaciov, presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, si fostul lider al sindicatului polonez Solidaritatea, Lech Walesa.

Intrevederea intervine in conditiile in care Rusia si Occidentul se confrunta cu cea mai grava criza de la sfarsitul Razboiului Rece, pe fondul conflictului din Ucraina. “Rusia a creat (dupa disparitia URSS) noi relatii si noi structuri de cooperare. Totul era bine, dar aceasta nu a fost pe placul tuturor din Statele Unite”, a adaugat Gorbaciov.

CITESTE SI: Deputatii rusi vor sa-l traga la raspundere pe MIHAIL GORBACIOV pentru DESTRAMAREA URSS 

“Statele Unite au alte planuri, au nevoie de un alt context, care sa le permita sa se amestece peste tot. Daca este bine sau rau, nu ii priveste. Ceea ce ii intereseaza este sa se implice”, a mentionat Gorbaciov, laureat al premiului Nobel pentru Pace. “Sunt ferm convins ca problema Ucrainei este doar un pretext folosit de Statele Unite pentru a se amesteca” in afacerile altor tari, a conchis el.

Fosti consilieri ai lui Gorbaciov si-au exprimat recent dezamagirea in legatura cu ceea ce ei considera drept o “tradare” a occidentalilor, in special din cauza promisiunii nerespectate de a nu continua extinderea NATO catre fostele tari din blocul de est.

Sursa foto: ria.ru