Mihail Hodorkovski a primit o viza de trei luni in Elvetia

Elvetia i-a acordat o viza de trei luni lui Mihail Hodorkovski, fostul magnat rus al petrolului eliberat recent din inchisoare.

Fostul oligarh Mihail Hodorkovski, aflat la Berlin de la iesirea din inchisoare, a obtinut o viza de trei luni care ii permite sa mearga in Elvetia, a anuntat astazi presa internationala. “Elvetia a aprobat solicitarea unei vize Schengen din partea lui Mihai Hodorkovski”, se arata intr-un scurt comunicat emis de ambasada.Viza ii va permite lui Hodorkovski sa circule in cele 26 de state europene care fac parte din zona Schengen, inclusiv Elvetia, pentru o perioada de trei luni.

Deocamdata nu se stie data la care Hodorkovski va parasi hotelul Adlon din Berlin, unde se afla in prezent, dar purtatorul sau de cuvant a precizat ca el intentioneaza sa plece in Elvetia in primele zile din ianuarie.

Mihail Hodorkovski are in prezent o viza de sedere in Germania, valabila un an, si a marturisit ca nu are intentia sa se mai intoarca in Rusia, unde trebuie sa plateasca fiscului 550 de milioane de dolari in urma unei condamnari intr-un proces civil.

Sursa foto: realitatea.net