Mihail Hodorkovski, despre ororile din puscarie: Am fost injunghiat o data, dar am fost norocos

Mihail Hodorkovski a vorbit pentru prima oara de la eliberare despre atrocitatile pe care le-a trait in cei 10 ani de detentie. Miliardarul rus a dezvaluit ca a vazut moartea cu ochii, una dintre cumpene fiind reprezentata de momentul cand a fost injunghiat!

“Am fost injunghiat cu un cutit o data, dar am fost norocos. A incercat sa-mi tinteasca ochiul, dar a nimerit nasul. Era acolo un dentist care lucra si ca doctor plastician care mi-a facut o operatie, iar atacul nu a lasat  urme”, a dezvaluit miliardarul rus intr-o conferinta de presa.

Hodorkovski a mai spus ca va continua campania de sustinere a detinutilor politici, dar ca nu se va mai implica in “lupta pentru putere”.

Magnatul de 50 ani nu vrea razbunare la adresa lui Putin, presedintele rus fiind considerat principalul “artizan” al incarcerarii lui Hodorkovski.

La doar cateva ore dupa gratiere, miliardarul  a ajuns cu un avion privat in Germania, unde a fost asteptat de fostul ministru german de externe, Hans-Dietrich Genscher.

Hodorkovski  a fost inchis in 2003, acuzat de frauda si evaziune fiscala si a fost eliberat dupa zece ani “din motive umanitare” deoarece mama lui este bolnava. Presa din opozitia rusa speculeaza insa ca la baza eliberarii sale ar sta o intelegere facuta cu Vladimir Putin pentru a renunta definitiv la politica.