Mihail Kalasnikov, parintele mitralierei, a murit!

Mihail Kalasnikov, cunoscut de toata lumea ca parintele mitralierei, a murit luni, la varsta de 94 de ani! Celebrul general rus era bolnav de inima, dar avea complicatii si la intestine.

Kalasnikov fusese internat in urma cu mai multe saptamani la sectia de terapie intensiva a clinicii din Ijevsk, din Republica Udmurtia (Federatia Rusa), conform Russia Today.

Cauza oficiala a mortii urmeaza sa fie facuta publica dupa realizarea autopsiei.

Datorita faptului  ca a fost o figura extrem de cunoscuta in Rusia, Mihail Kalasnikov va avea parte de funeralii publice, organizate de administratia regionala. Data inmormantarii urmeaza sa fie facuta publica.

Generalul s-a nascut pe 10 noiembrie 1919, intr-un sat din regiunea rusa Altai, intr-o familie cu 19 copii si era veteran al celui  de-Al Doilea Razboi Mondial.

Mihail Kalasnikov a intrat in armata la varsta de 19 ani, in 1994 a fost ridicat la gradul de general locotent si era cel mai decorat om in viata din Rusia. El era doctor in stiinte si tehnica si detinatorul a 35 de brevete de inventie.

A devenit cunoscut in lumea intreaga pentru proiectarea armelor de asalt AK-47, AKM si AK-74, care au fost botezate Kalasnikov, dupa numele sau. Acesta s-a apucat sa proiecteze armament in 1941, in perioada in care se recupera ca urmare a ranilor suferite in batalia de la Briansk.