Mihail Neamtu: Paralela intre Nastase si Timosenko, perversitate si coruptie morala

Mihail Neamtu, presedintele partidului Noua Republica, a declarat, marti, ca in cazul fostului premier Adrian Nastase, judecatorii au dat o „sentinta curajoasa”, se arata intr-un comunicat de presa remis presei si citat de Ziare.com.

“Intr-o societate civilizata, judecatorii sunt respectati, cunoscuti si ascultati. In lumea occidentala, independenta magistratilor slabeste poftele tiranice ale politicienilor corupti. Cu fiecare sentinta curajoasa, puterea judecatorilor intareste viitorul tarii si statul de drept. Prin condamnarea lui Adrian Nastase, Romania se desparte de modelul politic sud-american si revine la normalitate”, a aratat Neamtu in respectivul comunicat.

Totodata, Mihail Neamtu considera ca paralela facuta de premierul Victor Ponta intre Adrian Nastase si fostul prim-ministru al Ucrainei, Iulia Timosenko, este “o forma de perversitate si coruptie morala”.

“Asta face si relativismul etic al socialistilor: dizolva orice distinctie intre bine si rau, intre calai si victime. Incarcerarea lui Adrian Nastase a fost comparata cu detentia lui… Iuliu Maniu.

Victor Ponta, mai nou, vorbeste despre paralela intre fostul premier roman si Iulia Timosenko. E o forma de perversitate si coruptie morala orice asemanare intre procurorii DNA si procurorii Republicii comuniste. Dar cand propaganda a inlocuit nevoia de reflectie, totul e posibil”, a subliniat Neamtu.

Sursa foto: adevarul.ro