Mihail Saakaşvili a fost răpit, la Kiev, de persoane necunoscute! Video

Mihail Saakaşvili, fostul preşedinte georgian, devenit lider de opoziţie în Ucraina, a fost ‘răpit’ luni la Kiev de persoane necunoscute, a declarat purtătorul său de cuvânt, citat de agenţia Reuters.

Update: Autorităţile poloneze au confirmat luni seară că l-au primit pe fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, care anterior în cursul zilei a fost arestat la Kiev într-o operaţiune fulger a trupelor speciale şi îmbarcat rapid într-un avion cu destinaţia Polonia, informează agenţiile internaţionale de presă.

‘Această persoană se afla ilegal pe teritoriul Ucrainei şi, prin urmare, conform procedurilor legale, a fost returnat către ţara de unde a venit’, a explicat purtătorul de cuvânt al serviciului ucrainean de protecţie a frontierei.

Știre inițială

Conform acestuia, indivizi neidentificaţi care purtau costume de camuflaj verzi şi aveau feţele acoperite cu măşti l-au luat cu forţa pe Saakaşvili şi au plecat cu trei dube albe. Acelaşi purtător de cuvânt a spus că răpitorii ar putea fi membri ai unei unităţi speciale a serviciului de protecţie a frontierei, dar nu a oferit detalii.

Acuzat de autorităţile ucrainene că a vrut ”să preia puterea prin forţă” în cursul recentelor manifestaţii anticorupţie, Mihail Saakaşvili, a fost arestat pentru scurt timp în decembrie la Kiev, apoi eliberat şi consemnat la domiciliu, consemnare pe care Parchetul ucrainean nu a mai prelungit-o săptămâna trecută.

Tot atunci, avocatul său a spus că, după ce a pierdut un apel în instanţă, fostul preşedinte al Georgiei riscă să fie extrădat către această ţară, unde în ianuarie a fost condamnat în contumacie la trei ani de închisoare pentru ‘abuz de putere’ în afacerea privind asasinarea tânărului bancher Sandro Girgvliani în anul 2006, proces pe care Saakaşvili îl consideră motivat politic.

Sursa foto: ria.ru