MIHAIL VLASOV, AUDIAT la DNA

Fostul oresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei MIHAIL VLASOV este audiat luni dimineata la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

MIHAIL VLASOV este acuzat de trafic de influenta si abuz in serviciu. Vlasov a fost arestat preventiv in urma unui flagrant.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis o contestatie a lui MIHAIL VLASOV si a inlocuit arestul preventiv cu cel la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile. Ulterior, el a fost pus sub control judiciar.

Citeste si: MIHAIL VLASOV va fi judecat sub control judiciar

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, la data de 13 martie 2014, MIHAI VLASOV, in calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert, a pretins de la un martor denuntator 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro la data de 18 martie 2014.

Citeste si: MIHAIL VLASOV va sta inca 60 de zile in arest la domiciliu

In schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis denuntatorului ca-si va folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International investiti cu solutionarea unui dosar in care denuntatorul are calitatea de parat-reclamant si ca ii va determina pe acestia sa pronunte o hotarare favorabila denuntatorului, potrivit unui comunicat al DNA.