MIHAIL VLASOV, condamnat definitiv de ICCJ la INCHISOARE cu EXECUTARE

Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, MIHAIL VLASOV, a fost condamnat de judecatorii ICCJ la doi ani de INCHISOARE cu EXECUTARE intr-un dosar instrumentat de DNA, anunta postul de televiziune Digi 24. MIHAIL VLASOV fusese achitat in aprilie de Curtea de Apel Bucuresti (CAB) in acest dosar in care este acuzat ca ar fi dat MITA unui parlamentar pentru ca acesta sa promoveze un anumit proiect de act normativ.

Fostul presedinte CCIR a fost trimis in judecata in luna iunie a anului 2015, fiind acuzat ca in 26 februarie 2013, in calitate de presedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), i-a cerut unui deputat “sa ii sustina interesele”, prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat “Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului”, preciza DNA la trimiterea in judecata.

Potrivit DNA, Mihail Vlasov isi dorea adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comert si Industrie a Romaniei sa poata prelua Oficiului National al Registrului Comertului. Deputatul respectiv era membru in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, comisie permanenta competenta sa avizeze propunerile legislative, inainte ca acestea sa fie supuse votului in plen.

In acest dosar a fost audiata, la ultimul termen si Alina Gorghiu, copresedinte PNL, care a precizat ca il cunoaste pe Mihail Vlasov si ca a semnat sustinerea proiectului, pe care insa nu l-a citit in amanunt. Mihail Vlasov a fost condamnat in iunie 2015 la cinci ani de inchisoare, intr-un alt dosar, pentru trafic de influenta. De asemenea, Vlasov a fost joi trimis in judecata de procurorii DNA in cel de-al treilea dosar, fiind acuzat de folosirea influentei sau autoritatii in scopul obtinerii unor foloase, in forma continuata, delapidare in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata. In acelasi dosar a fost trimisa in judecata si creatoarea de moda Ingrid Vlasov, fiica lui Mihail Vlasov, pentru complicitate la delapidare in forma continuata (doua acte materiale), anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.

Sursa foto: bzi